Search
Close this search box.

Szent Imre Plébánia

Bella Gáborné

Bella Gáborné sz. Szigeti Elvira vagyok. A zenével kisiskolásként a győri Zeneiskola zongora szakos tanulójaként kezdtem foglalkozni. A zenei gimnázium után a Tanárképzőn zongora-szolfézs szakos képesítést szerezve, közel negyven évig zeneiskolákban tanítottam.

A győri Szent Imre templomban tizennégy éves koromban orgonáltam először, s a későbbiek során is rendszeresen kértek az aktuális kántorok (Tóth Marika, Máté Gyula) helyettesítésre, kisegítésre. Ilyen kisegítőként több templomban (Győr-Kisbácsa, Kimle stb.) is kántorkodtam.

Mint kórustag több kórusban (Kapuvári Énekkar, Győr Városi Tanács Énekkara, Kármelita templom énekkara, Szent Imre templom énekkara) is énekeltem. A Győr-Likócs városrészben a néhány éve megalakult nyugdíjas asszonykórust vezettem. Ezzel az énekkarral – egyéb alkalmakon kívül – nagyobb ünnepeken a likócsi kultúrházban tartott szentmiséken is szerepeltünk.

2022-ig vasárnap és ünnepnapokon a fél 8 órai misén kántorkodtam a Szent Imre templomban. Ez utóbbi alkalmakkor éneklésével segítségemre volt férjem is. Ő egyébként a falujában több, mint 10 évig kántorkodott, majd többször helyettesítette a Szent Imrében is a kántorokat.