Search
Close this search box.

Szent Imre Plébánia

Gyertyaszentelő Boldogasszony
2024. február 2.

A karácsony utáni negyvenedik napon ünnepeljük Urunk bemutatását, amit hagyományosan Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepeként szoktunk emlegetni. A liturgiában mindenütt visszaköszönnek Simeon hálaénekének szavai: “Fény a népek világosságára és dicsőségére népednek, Izraelnek”. Ezt a fényt is ünnepeljük, amikor megáldjuk a gyertyákat, amelyek kiosztva bevilágítják a templomot az éjszakában. Bár már évközi idő van, egy napra még “búcsúzóul” visszatérünk a betlehemi jászolhoz, megünnepeljük Jézus bemutatását és szemléljük az agg Simeont, hallgatjuk szavait, és magunk előtt látjuk Anna prófétaasszonyt is, életének minden nehézségével…
GALÉRIA>>

Iroda nyitvatartás:

Délelőtt Délután
Hétfő 9:00 – 12:00
Kedd 9:00 – 12:00
Szerda 9:00 – 12:00 15:00 – 17:00
Csütörtök 9:00 – 12:00

Szentmisék:

Vasárnap: 7:30, 9:00, 11:00, 18:00
Hétköznap: 18:00
(Ádvent hétköznapjain 6:00 Rorate)

Miben segíthetünk?

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

A győri Szent Imre templom 1943. június 3. óta áll a hívek szolgálatára, ekkor szentelte fel templomunkat Boldog Apor Vilmos győri megyéspüspök. Felszentelésénél fogva szent ez a hely, de amint az emberi élet értékét sem a születés adja meg, hanem az, miként élünk, a templom értékét is mindig az jelzi, milyen élet van benne.

Honlapunkon megismerkedhet a Kedves Olvasó templomunk történetével, értékeivel, az egyházközség életével, azokkal a személyekkel és közösségekkel, akik hozzájárultak és ma is hozzájárulnak ahhoz, hogy élő egyházközség legyen e szent helyen. Hogy erre egyre jobban törekedni tudjunk és minél jobban azzá váljuk, ehhez vár ide bennünket maga Jézus Krisztus:

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve!
Én megnyugvást adok nektek.” (Mt. 11, 28)