Search
Close this search box.

Szent Imre Plébánia

Templomszentelés ünnepe
2024. június 3.

 

1943 június 3-án, áldozócsütörtökön szentelte fel templomunkat Boldog Apor Vilmos püspök. Templomunk felszentelésének ünnepén az esti szentmisét és az ünnepi szentbeszédet Megyesi Ferenc érseki szertartó, Balatonalmádi plébánosa tartotta, Tamás atya és Márk atya koncelebrálásával. A szentelésen készült külső fotókról látszik, hogy sokan tartanak esernyőt, ahogy ma is alig pár perccel a szentmise előtt “leszakadt az ég” és végig esett az eső, így a szentmise végére tervezett szabadtéri koszorúzás a szentelést megörökítő képnél, valamint templomépítő plébánosunk, Dr. Szelestey Béla atya sírjánál elmaradt, az imádságra a Szent Imre oltárnál került sor, ahol Apor Vilmos ereklyéjének őrzési helye is van.

 

GALÉRIA >>

Iroda nyitvatartás:

Délelőtt Délután
Hétfő 9:00 – 12:00
Kedd 9:00 – 12:00
Szerda 9:00 – 12:00
Csütörtök 9:00 – 12:00

Szentmisék:

Vasárnap: 7:30, 9:00, 11:00, 18:00
Hétköznap: 18:00
(Ádvent hétköznapjain 6:00 Rorate)

Miben segíthetünk?

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

A győri Szent Imre templom 1943. június 3. óta áll a hívek szolgálatára, ekkor szentelte fel templomunkat Boldog Apor Vilmos győri megyéspüspök. Felszentelésénél fogva szent ez a hely, de amint az emberi élet értékét sem a születés adja meg, hanem az, miként élünk, a templom értékét is mindig az jelzi, milyen élet van benne.

Honlapunkon megismerkedhet a Kedves Olvasó templomunk történetével, értékeivel, az egyházközség életével, azokkal a személyekkel és közösségekkel, akik hozzájárultak és ma is hozzájárulnak ahhoz, hogy élő egyházközség legyen e szent helyen. Hogy erre egyre jobban törekedni tudjunk és minél jobban azzá váljuk, ehhez vár ide bennünket maga Jézus Krisztus:

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve!
Én megnyugvást adok nektek.” (Mt. 11, 28)

Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy az IRODA DÉLUTÁNI nyitvatartása a nyári hónapokban SZÜNETEL!
Az egyházközségi hozzájárulás befizetésére lehetőség van
  banki átutalással is. 
Köszönjük!

Július és augusztus hónapokban vasárnaponként három szentmisét tartunk: 7:30, 11:00, 18:00