Search
Close this search box.

Szent Imre Plébánia

2024. június 9.
Évközi 10. vasárnap és hét

 

Az előttünk álló héten, június 11-én, kedden Szent Barnabás apostol, 13-án, csütörtökön Páduai Szent Antal, 15-én, szombaton pedig Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő emléknapja lesz.

Június 11-én, kedden délután 5 órakor szeretettel várjuk a hittantáborban résztvevő gyermekek szüleit szülői értekezletre, tábor előtti megbeszélésre. Az idei hittanos táborunk időpontja július 14-től 20-ig lesz Veszprémben.

Nagy örömmel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy június 15-én, szombaton, a délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisében, Dr. Veres András megyéspüspök atya diakónussá szenteli Bősze Gábor, Grafl Ákos és Kovács Gábor kispapokat, és pappá szenteli Ézsöl Krisztián és Horváth Csaba diakónusokat. Az ünnepi szentmisére szeretettel hívja és várja püspök atya a kedves híveket. Imádkozzunk a szentelendőkért, és imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért.

Június 16-án, jövő vasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő szentmise keretében lesz a tanévzáró szentmise. A Te Deum alkalmával közösen adunk hálát az eltelt tanévért, és megjutalmazzuk a legszorgalmasabb szentmisére járókat. A családok miséje után szeretettel látunk vendégül mindenkit a templomkertben.

Előre jelezzük egyúttal a kedves testvéreknek, hogy június 30-án vasárnap tartunk utoljára délelőtt 9 órakor szentmisét. Az elmúlt évhez hasonlóan július, augusztus hónapban a vasárnapi 9 órás családi szentmisék elmaradnak.

Június, július és augusztus hónapokban, csütörtökönként, az esti szentmise után nem tartunk szentségimádást.