Search
Close this search box.

Szent Imre Plébánia

2024. június 30.
Évközi 13. vasárnap és hét

 

Ezen a hétvégén minden szentmisén Péter-fillér gyűjtést tartunk a Szentszék javára. A kedves testvérek nagylelkű adományait előre is köszönjük.

Ezen a vasárnapon mutatunk be utoljára délelőtt 9 órakor szentmisét a nyári szünidőben. Júliusban és augusztusban a 9 órakor kezdődő vasárnapi családi szentmisék szüntelenek. Szeptember l-től újra a szokott rend szerint tartjuk a vasárnapi szentmiséket.

Az előttünk álló héten, július 2-án, kedden Szűz Mária látogatása Erzsébetnél, Sarlósboldogasszony, 3-án, szerdán Szent Tamás apostol ünnepe lesz.

Július 1-jén megkezdjük az altemplomban az L szektor bővítését. A csontfülkékben ideiglenesen elhelyezett hamvakat átvisszük az altemplom osszáriumába, és ezek helyén kerülnek kialakítására az új urnahelyek. Az előttünk álló héten hétfőn és kedden az altemplom nem lesz látogatható.

Július 3-án, szerdán és 4-én, csütörtökön az iroda zárva lesz. Hivatalos ügyintézésre az előttünk álló héten csak hétfőn és kedden lesz lehetőség.

Július 5-én, pénteken látogatjuk az elsőpéntekes betegek első csoportját.

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy július 21-én, vasárnap, Horváth Csaba újmisés atya délelőtt 1/2 8-kor és este 18 órakor mutatja be újmiséit templomunkban. A szentmise végén újmisés áldásban részesíti a híveket.

Előre jelezzük továbbá azt is, hogy Vlaj Márk atya július 28-án, vasárnap a reggel 1/2 8-kor és este 18 órakor kezdődő szentmiséken köszön el a Szent Imre Plébánia híveitől.

Szeptember 7-én, szombaton lesz a Jubiláns Házaspárok Hálaadása a Székesegyházban. A hálaadásra két csoportban kerül sor:

Délelőtt 10 órakor az 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35. szentségi házassági évfordulójukat ünneplők,

Délután 15 órakor pedig a 40., 45., 50., 55., 60., 65., 70., stb. szentségi házasságuk évfordulóját ünneplő házaspárok szentmiséje kezdődik. Kérjük, hogy akik szeretnének részt venni ezen a szép ünnepen, legkésőbb augusztus 7-én, szerdán délig jelentkezzenek a plébánia irodáján.