Search
Close this search box.

Szent Imre Plébánia

2024. január 28.
Évközi 4. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten február 2-án, pénteken Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, 3-án, szombaton pedig Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja lesz.

Február 2-án, pénteken a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegek első csoportját.

Február 2-án, pénteken este 6 órakor kezdődik Urunk bemutatásának, azaz Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepének szentmiséje. A mise elején tartjuk a gyertyaszentelő körmenetet és az azt követő ünnepélyes bevonulást. Kérjük, hogy aki szeretné az otthonról hozott gyertyákat megszenteltetni, a mise előtt tegye ki az erre a célra előkészített asztalra. A szentelt gyertyákat a mise végén vihetik el az asztalokról.

Február 2-án, az esti szentmise után 19.00 órakor „Itt az idő” címmel dicsőítéssel egybekötött szentségimádás lesz templomunkban. Szeretettel várjuk elsősorban a fiatalokat, de természetesen mindenkit, aki szeretne az ünnepi szentmise után egy órát együtt tölteni az Eucharisztiában köztünk lévő Úrral. A dicsőítést Simon Dávid atya vezeti imádságaival.

Február 3-án, szombaton délután 3 órakor szeretettel várjuk segíteni szándékozó testvéreinket, templomunk karácsonyi díszítésének elbontásához, illetve a templom takarítására, rendbetételére.

Február 3-án és 4-én, (szombaton és vasárnap) minden szentmise végén Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérve mindenkit torokáldásban részesítünk.

Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy püspök atyánk döntése értelmében 2024. január 1-től megváltozott az önkéntes hozzájárulás (egyházi adó) összege. Ettől az évtől kezdve keresőnként legalább évi 6000, nyugdíjasonként legalább évi 4000 Forint összeg hozzájárulásával kérjük támogatni plébániánkat. Ettől nagyobb összeget tisztelettel és köszönettel elfogadunk.