Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Hirdetés (2020.09.27.)

Évközi 26. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten kedden Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepe, csütörtökön A Gyermek Jézusról nevezett Lisieux-i Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknapja, pénteken a Szent Őrzőangyalok emléknapja lesz.
 
Ma este 19 órakor In memoriam Koloss István (1932-2010) címmel egyházzenei áhítat és hangverseny kezdődik templomunkban. Közreműködik: Koloss Krisztina csellóművész, Staszny Zsófia szoprán énekművész, Szotyori Nagy Gábor orgonaművész. A belépés díjtalan, adományokat köszönettel elfogadunk templomunk orgonájának felújítására.
 
Október 3-án szombaton az esti szentmise után 19 órakor tartja alakuló ülését az újonnan megválasztott plébániai tanácsadó testület. A tanácsadó testület tagjait az előttünk álló héten személyre szóló meghívóval fogjuk megkeresni és invitálni az alakuló ülésre.
 
Október 4-én, vasárnap megkezdődnek az elsőáldozási szentmisék templomunkban. Jövő vasárnap 32 gyermek, Szentmártoni-Borsó Bence bácsi csoportja, a Kölcsey Ferenc általános iskola 4. osztályos gyermekei járulnak először szentáldozáshoz. Tisztelettel kérjük a kedves testvéreket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel csak a gyermekek szűk rokonsága jöjjön a 10 órás szentmisére. Október 4-én, 11-én és 18-án, vasárnapokon lehetőleg a többi időpontban tartott szentmisét látogassák a kedves testvérek.
 
Emlékeztetjük a testvéreket, hogy Simon Dávid kispap által kért kérdőíveket még egy hétig van lehetőség kitölteni. A kitöltött kérdőíveket legkésőbb október 4-ig lehet az erre a célra kitett kosárban elhelyezni. Segítségüket Dávid nevében is előre köszönjük.
 
Emlékeztetjük a testvéreket, hogy a héten bevezettük a szájat és az orrot eltakaró szabályos maszk (textil- vagy orvosi maszk) használatát templomunkban is. A maszk viselése mindenkire nézve kötelező 6 éves kortól. Nem képeznek a kötelezettség alól kivételt sem a ministránsok, sem pedig az énekkar tagjai, kivéve azt az esetet, amikor a felolvasás illetve az éneklés szolgálatát végzik. Kérjük a szabály pontos betartását, továbbá a templomba való belépéskor a kézfertőtlenítő használatát. Külön kérjük, hogy maszk nélkül ne lépjünk a gyóntatószékbe.

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!