Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Képviselőtestület bemutatkozása

Áder Gábor

Nős vagyok, két gyermek édesapja. A templomhoz és az egyházközséghez gyerekkorom óta kötődöm. a Győri Polgármesteri Hivatalban dolgozom.

Bella Gábor

1940-ben születtem Sopronban. Nős vagyok, feleségem zenetanár, kisegítő kántor a templomban. Két fiam van. Ők Szegeden és Börcsön egyházközségi képviselők. Három unokám van. Nyugdíjas vagyok, előtte földmérő mérnökként dolgoztam 41 évig. A Szent Imre egyházközséggel 1965 körül kerültem kapcsolatba helyettesítő kántorként. Néhai testvérbátyám akkor itt volt káplán. A képviselőtestületnek kb. 1978 óta vagyok tagja.

Békessy Jenő

1935. március 9-én születtem. Gimnáziumi érettségim van. 1972 óta vagyok képviselőtestületi tag. Két lányom és négy unokám van. Unokáim közül kettő Bécsben, kettő pedig Győrben él.

Borsfai László

55 éves vagyok. Győrben, Nádorvárosban élet a Szent Imre templom szomszédságában. 31 éves házasok vagyunk, két felnőtt gyermekünk van, mindkettő szentségi házasságban él. A gyógypedagógia a hivatásom, egy gyógypedagógiai intézmény vezetőjeként dolgozom. Feleségemmel együtt nagyon fontosnak tartjuk a házasság és a család megőrzését. Lelkesen dolgozunk a jegyespárok felkészítésében, jegyes beszélgetések keretein belül és a Házas Hétvége házasságnemesítő munkájában. Értékrendünk szerint a Jó Istennel „Ketten Hármasban” éljük életünket.

Csejtey István

1963 óta vagyok a Szent Imre egyházközség tagja feleségemmel együtt. 1995 óta vagyok a képviselőtestület tagja. Alapító tagja vagyok a Szent Imre Alapítványnak. Nős vagyok, gyermekeim is a Szent Imre templomban elsőáldoztak, bérmálkoztak. A lányom a Szent Imre plébánia hitoktatója.

Gál Sándor

A végzettségem gépész üzemmérnök. 1961-ben a Szent Imre templomban esküdtünk, a gyermekeim és unokáim itt jártak hittanra. 1998-tól vagyok a képviselőtestület tagja. Most 72 évesen, mint tiszteletbeli tag, igyekszem támogatni a testület munkáját, ameddig az egészségem engedi.

Halász Károly

A képviselőtestületnek kb. harminc éve vagyok tagja. Két gyermekem van és két unokám. Édesapám a templom építésében tevékenyen részt vett. Műszaki ötletekkel tudok leginkább a munkában részt venni.

Harasztiné Bársonyosi Ágnes

1977-ben születtem Győrben. A Szent Imre Plébániával 13 éves koromban kerültem kapcsolatba. Itt részesültem a szentségekben és szentségi házasságot is ebben a templomban kötöttem 2004-ben. Több évig ministráltam és később is igyekeztem tevékenyen bekapcsolódni az egyházközség életébe. 2001 óta kisebb megszakításokkal hitoktatóként tevékenykedek a plébánián. Gyermekem megszületése előtt a Kovács Margit ÁMK-ban dolgoztam angol szakos tanárként. Jelenleg GYES-en vagyok 2,5 éves kislányommal.

Horváth Tibor

Nyugdíjas vagyok, a szakmám molnár. Heti három napban sekrestyésként szolgálok.

Kanyóné Horváth Bernadett

1978 óta élek Győrben, azóta a Szent Imre templomba járok. Hatodik éve vagyok a képviselőtestület tagja. Egy fiam van, szentségi házasságban él. Védőnő a végzettségem.

Kovács Attila

63 éves nyugdíjas köztisztviselő vagyok. 1977-ben a Szent Imre templomban kötöttem házasságot. Két fiúgyermekemet is itt kereszteltük, itt voltak elsőáldozók és itt is bérmálkoztak. Képviselőtestületi tag a 80-as évek végétől vagyok.

Kökényesi Zsoltné

Özvegy, nyugdíjas gyógypedagógus vagyok. Egy egyetemista fiam van.

Mester Ilona

A Szent Imre templomhoz gyerekkorom óta kötődöm. Itt részesültem a szentségekben. Mindig igyekeztem bekapcsolódni az egyházközség életébe. Hatodik éve vagyok egyházközségi tag. A Szent Anna otthonban dolgozok.

Nagy Klára

27 éve vagyok a Szent Imre Egyházközség tagja. Nyugdíjas zenetanár vagyok. Hatodik éve vagyok a Képviselőtestület tagja.

Nagy Károly

1941 óta élek a Szent Imre Egyházközségben. Itt részesültem minden szentségben. 1974 óta vagyok a képviselőtestület tagja. 1980-tól 1992-ig pénztárosként, 1995-2000 között a képviselőtestület elnökeként, most tiszteletbeli tagként tevékenykedek.

Nemes János

1959-ben születtem Barcson. Iskolai végzettségem: erősáramú villamos üzemmérnök. Jelenleg egy Kft-nél dolgozom, tervezéssel, szaktanácsadással foglalkozom. Nős vagyok, két gyermek édesapja. Kedvenc időtöltésem: család, barkácsolás, foci, tenisz, síelés, túrázás (kenu), olvasás, zenehallgatás, színház. A Szent Imre Egyházközség képviselőtestületének az 1990-es évek közepétől vagyok tagja.

Dr. Pap Katalin

Budapesten születtem, 1973 óta élek Győrben. Nyugdíjas szemészorvos vagyok, aki vállalkozóként dolgozik. Egy fiam van. 2005 óta vagyok képviselőtestületi tag.

Panykó János

Gyermekkorom óta járok ide templomba. Itt kezdtem a hittant, a ministrálást, az éneklést, a gitározást... Feleségemet is itt ismertem meg. Nagyon sokat köszönhetek a plébánián dolgozó atyáknak.

1989 óta vagyok tagja a képviselőtestületnek és igyekszem munkámmal segíteni, hogy másoknak is második otthonuk lehessen a Szent Imre templom.

Tanár vagyok, boldog házasságban élek, három gyermek édesapja vagyok.

Schiel Ottmár

1994-óta vagyok a Szent Imre Egyházközség Képviselőtestületének tagja. Nős vagyok, két lányomat ebben a templomban keresztelték, itt voltak első áldozók és bérmálkozók. A nagyobbik lányom már férjhez ment és az esküvője is ebben a templomban volt, melyet az én nagyapám, néhai Schiel Vince épített. 43 év munkaviszony után a Rába Járműipari Holding Nyrt-tól mentem nyugdíjba 2010-ben.

Simon Csaba

1969. július 22-én születtem. A Szent Imre templomba gyermekkorom óta járok, itt bérmálkoztam. Szakmámban, a textiliparban dolgozom. A templom életében való részvétel közben valahogy mindig az egyházi zene közelében találtam magam. A 90-es években részt vettem az akkori gitáros énekkarban, 2003 óta hitvesemmel, Simonné Braun Ildikóval a Schola sorait erősítjük. 2006 óta feleségem a Schola karnagya. A képviselőtestületbe 2004-ben kaptam meghívást.

1990 óta élünk szentségéi házasságban, három majdnem felnőtt gyermekünk van.

Itt találtam közösségre, ide gyökereztem, itt otthon vagyok.

Soós Gábor

2007 óta vagyok a Szent Imre plébániatemplom orgonistája. A Képviselőtestület tagjaként szívügyemnek tekintem a templom orgonájának újjáépítését, hogy ha majd teljesen elkészül a hangszer, akkor a hozzá méltó módon szólalhasson meg és szolgáljon úgy a liturgiában, mint a ránk hagyományozott orgonairodalom interpretálásában. Nős vagyok, két gyermekünk van. Részletesebb bemutatkozásom az Egyházzene-Kántorok menüpontban olvasható.

Szücs Kálmán

1977 óta a Szent Imre Egyházközséghez tartozom; a Szent Imre templomba járok. Gyermekeim itt voltak elsőáldozók és itt is bérmálkoztak. Öt éve vagyok képviselő.

Tóth Imre

60 éves vagyok, két gyermekem és két kis unokám van. Szerelőként dolgoztam, de ma már nyugdíjasként élek. 1980 óta lakom családommal Győrben, és 15 éves a Szent Imre Egyházközség képviselőtestületének vagyok tagja.

Vaday Tamás

1965-ben születtem Győrött, kisgyermekkorom óta a Szent Imre templomba jártam, itt tanultam hittant és itt részesültem a szentségekben. Középiskolás koromban rövid ideig hitoktattam is és akkor lettem tagja a gitáros énekkarnak. 1989 óta vagyok tagja a képviselőtestületnek. 1990-ben vettem át az akkori gyermek-schola vezetését, s ma is tagja vagyok az ebből lett, immár felnőtt scholának. "Civilben" közgazdász vagyok, pénzintézetnél dolgozom. Nős vagyok, három gyermekünk van, a két nagyobb szintén itt lett elsőáldozó és ministránsként szolgálnak az oltár körül. Bár 2000 óta Vámosszabadiban lakunk, de azóta is megmaradtunk "szentimrésnek".

Vidéki Zoltán

1971-ben születtem Tatabányán. Nős vagyok, két gyermekünk van. Foglalkozásom gépészmérnök, 1996 óta dolgozom a városban. 1999 nyarán költöztünk Győrbe. Ettől az időtől fogva vagyok a Szent Imre Egyházközség, két éve pedig a Szent Imre Schola tagja.

„Hit által keltek át a vörös tengeren” (Zsid 11,29.) Ez egy csodálatos üzenet, amely így hangzik: Istennél mindig van egy út, mindegy milyen lehetetlennek tűnik a helyzet vagy látszanak a körülmények.

Zsugonits Tamás

1973. november 21-én születtem Győrben. A Szent Imre templomban kereszteltek meg és egész kis korom óta jártam hittanra valamint a szentségekhez is itt járultam, így ezer szállal kötődöm az egyházközösséghez. A testületnek 2004 óta vagyok tagja, amely számomra egy óriási megtiszteltetés. Feleségemmel 2003 óta élünk boldog házasságban. Két gyermekünk van, akik azonos évben és napon is születtek öt perc eltéréssel. Villamosmérnöki diplomám mellett a civil életben jelenleg egy műszaki szakközépiskolában vagyok műszaki tanár. A szabadidőmet gyermekeink szinte teljesen lekötik, akikben nagyon sok szép örömünk van. Az egyházközösséget a jövőben is igyekszem lehetőség szerint példa értékű módon megfelelően képviselni.


Fotók: Bogdán Réka