Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Simonné Braun Ildikó

Sárospatakon születtem 1965-ben. Közép- és felsőfokú tanulmányaimat Miskolcon végeztem. 1987-ben tanári diplomát szereztem oboa- és szolfézs-zeneelmélet szakon. 1987 és 2007 között győri és Győr környéki zeneiskolákban tanítottam furulyát és szolfézst. Már Győrbe kerülésem első heteiben rátaláltam a Szent Imre templomra, ahol egy szerető, befogadó közösségbe csöppentem. Férjemet, Simon Csabát is itt ismertem meg, akivel 1990-ben kötöttünk házasságot. Három gyermeket kaptunk az Úrtól: Dávid 19, Bence 18, Zsófi 16 éves. Csabival együtt sok éven át énekeltünk és muzsikáltunk a "szentimrés" beat-énekkarban.

2003-ban aztán elkezdtünk járni a schola próbáira, amit akkoriban Somfai Elemér vezetett. 2006-ban pedig szükség volt egy új karvezetőre, így "örököltem" én ezt a feladatot. Számomra nagy felelősség, de egyben öröm is az énekkar vezetése. A szentmiséken való zenei szolgálatunk bennem újra és újra megerősíti a közösséghez tartozás fontosságát. Az ünnepi alkalmakon való éneklés pedig gyakran ajándékoz meg olyan pillanatokkal, amit a kegyelem szóval tudok legjobban kifejezni. Az énekkari munkában célom az, hogy az éppen adott létszám-és hangi adottságokból a lehető legigényesebb hangzást tudjam kihozni. Segítséget jelent nekem az, hogy a Schola tagjai bizalommal elfogadják szakmai döntéseimet.

2009 júniusában életemben, a hivatás terén jelentős változás történt. Egy idősek otthonában dolgozom recepciósként és az ott tartott szentmiséken - egyelőre hivatalos kántori képesítés nélkül - látom el a kántori feladatot. A hétköznapok forgatagában gyakran találok menedéket a Szentírás biztató Igéinél! Így bemutatkozásomat is egy számomra oly kedves idézettel zárom: "Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket." (Mt 11,2)

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!