Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Elsőáldozás - 2015.05.10.

2015. május 10-én, húsvét 6. vasárnapján templomunkban a harmadik elsőáldozó csoport járult az első szentáldozásához. Ez alkalommal a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulói és a Kovács Margit Iskola egy tanulója vette először magához az Oltáriszentséget. A szentmisét mind a gyerekek, mind pedig a szülők-nagyszülők nagy izgalommal várták.

A gyerekek a liturgiában való aktív részvételüket fejezték ki azzal, hogy olvasmányokat olvastak fel, imádságokat mondtak és adományokat ajánlottak fel.

Tamás atya szentbeszédében egy pásztorfiúról és az ő titkos varázsgömbjéről hallhattunk történetet.

A történetben szereplő varázsgömb rendre teljesítette a szegény kis falu lakóinak kéréseit mindaddig, míg azok boldogtalanságot nem hoztak a faluba. A falu gyermekei nem tudták elviselni a boldogtalanságot és a varázsgömböt visszaadták eredeti, jogos tulajdonosának, a pásztorfiúnak, aki csak ekkor kívánt először a gömbtől. Kívánsága pedig ez volt: „legyen minden úgy, mint azelőtt volt”. Ez volt azonban a legnagyobb és legokosabb kívánság, mely visszaállította az emberek szívébe az eredeti boldogságot.

A szentáldozáskor Jézus ugyanúgy megszólítja a szívünket, mint ahogy azt a történetben szereplő varázsgömb tette a pásztorfiúval.

Ha szülők és gyermekeik okosan tudnak élni az „Öröm Varázsgömbjével” és a pásztorfiúhoz hasonlóan a kívánságuk, hogy „minden úgy legyen, mint régen volt”, akkor az igazi boldogságra tudnak eljutni és így teljesíthetik Jézus Krisztus akaratát: „Maradjatok meg szeretetembe … hogy örömötök teljes legyen”. (Jn 15,9-11)

Harasztiné Bársonyosi Ágnes