Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Előszenteltek liturgiája

Nagykedden a már sok évre visszatekintő hagyományoknak megfelelően görög katolikus szertartást, az ún. előszenteltek liturgiáját vezette templomunkban a győri görög katolikus parókus, Polgári László atya, aki ebben a tisztségében először látogatott templomunkba (bár nemrég találkozhattunk vele, hiszen a ő meghívására vehettünk részt római katolikus szentmisén a görög katolikus templomban a Máriapócsi Kegykép győri látogatásakor). Az előszenteltek liturgiája onnan kapta nevét, hogy a görög katolikus egyházban nagyböjt hétköznapjain nincs átváltoztatás, a hívek ezen az inkább a zsolozsmához hasonlító liturgián vehetnek részt, amely során a korábban átváltoztatott kenyérben vehetik magukhoz Krisztus Testét, amint ezt László atya részletesen elmagyarázta a szertartást megelőzően. A parókus atyát hívei is elkísérték, így az ő vezetésükkel kapcsolódhattunk be a liturgiába a kiosztott énekfüzetek segítségével. A liturgiáról készült képekkel felidézhetjük ezt a különlegesen szép alkalmat.

A nagykeddi liturgián fejeződött be nagyböjti lelkigyakorlatunk, amelyről a hivatkozásra kattintva bővebben is olvashatunk és a szentbeszédeket is meghallgathatjuk.

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!