Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2015.02.22)

Nagyböjt 1. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten, 23-án, hétfőn Szent Polikárp püspök és vértanú emléknapja, 24-én, kedden pedig Szent Mátyás apostol ünnepe lesz. Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt. A szentmisék végén lehetősége lesz a híveknek a hamvazkodásra.

Február 27-én, pénteken este ½ 6-kor közösen imádkozzuk a keresztutat. A keresztúti ájtatosságot a ministránsok vezetik.

Február 28-án, szombaton délután ½ 5-kor szeretettel várjuk a kedves testvéreket, a Szentírás imádságos olvasására, a Lectio Divina-ra. Tájmel Antal atya vezetésével Izajás könyvének részletéről elmélkedünk: „A megtört nádszálat nem töri össze, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki.” (Iz 42,1-4.6-7) címmel. 

Értesítjük a kedves testvéreket, hogy püspök atya január 22-én keltezett körlevelében rendelkezést adott ki az Egyházközségi Képviselőtestület megújításának rendjéről. A rendelkezés értelmében, a továbbiakban ez a testület Plébániai Tanácsadó Testület (PTT) ként fog működni, és létszámát 12 választott aktív tagban maximálta. A kedves testvéreket tisztelettel megkérjük, hogy a hátul elhelyezett jelölő lapokból vigyenek 1 darabot magukkal azok, akik elmúltak 18 évesek és szeretnék véleményüket nyilvánítani a Plébániai Tanácsadó Testület tagságával kapcsolatban. Az elvitt lapon tájékoztatásul feltüntettük a jelenlegi képviselőtestület tagságát. A tiszteletbeli tagok kivételével természetesen bármelyik aktív tag újból jelölhető, de értelemszerűen rajtuk kívül más jelölteket is állíthatnak a testvérek. A jelöltség feltétele, hogy az illető 18. életévét betöltött, de 70. életévét még be nem töltött, a beavató szentségekben részesült (keresztelt, megbérmált, elsőáldozott), katolikus keresztény hitét rendszeresen gyakorló felnőtt legyen, aki lehetőleg a plébánia területén rendelkezik lakhellyel és az egyházközségi hozzájárulást rendszeresen fizeti. A jelöltek létszáma nem haladhatja meg a 12-t. A jelölés határideje jövő vasárnap estig tart. Kitöltött jelölő cédulájukat a kitett ládában kérjük elhelyezni legkésőbb jövő vasárnap estig. Együttműködésüket köszönjük.