Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Ministránsaink Emmauszban

2009. április 13-án, Húsvéthétfőn ministránsaink az emmauszi tanítványok nyomán elindultak, hogy a Feltámadottal találkozzanak. Emmauszot ezúttal Nagybajcs helyettesítette.

A késő délutáni órákban a ministráns-csapat Tamás atya, György atya, Ilus néni és néhány szülő vezetése alatt elindult a Szent Imre templomtól, hogy néhány óra séta után, keresztülgyalogolva Nádorvároson, a Belvároson, majd a Révfalui-hídon átkelve a Szigetközbe, onnan a város határáig a Mosoni-Duna töltésén, majd tovább Nagy-Bácsán és Kisbajcson keresztül napszállta előtt némiképp megfáradva, de annál lelkesebben megérkezzen Nagybajcsra. A nagybajcsi hívek már a falu határában (sőt néhányan már Kisbajcson) vártak bennünket. A templomban szép számmal gyűltek össze a hívek az esti szentmisére, amelyet Tamás atya György atyával koncelebrálva, az Emmausz-járó ministráns-csapat szolgálata mellett mutatott be.

A szentmise után a nagybajcsi plébánián szíves vendéglátásban is részünk volt, majd a nagybajcsi testvérek visszaszállítottak bennünket Bácsára, ahonnan már autóbusszal tértünk haza "Jeruzsálembe", hogy itt is elújságolhassuk: Valóban feltámadott!