Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Barkó Gábor Ágoston OSB első szentmiséje

Szent Péter és Pál apostolok főünnepén, délután öt órakor mutatta be első szentmiséjét Barkó Gábor Ágoston bencés atya, akit előző este szentelt áldozópappá Dr. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát Tihanyban (erről szóló beszámolónkat megtalálhatja itt.) A szentmiséről készült fényképes beszámolót a képre kattintva tekinthetik meg.

A szentmisét Ágoston atyával együtt mutatta be Dr. Korzenszky Richárd atya, a tihanyi bencés közösség perjelje, Radó Tamás pápai prelátus, kapuvári esperesplébános, templomunk előző plébánosa, Németh István peresznyei plébános és Árus-Kovács Gábor nemesszalóki plébános, akiknek Ágoston atyához hasonlóan a Szent Imre templomból indult papi hivatása, valamint a győri bencés közösség és az egyházmegye több papja.

A bevonuláskor Balázs Tamás plébános atya vezette az oltárhoz Ágoston atyát, majd köszöntötte és átadta részére a szentimrés hívek ajándékát, egy barokk kelyhet és paténát, amelyet Richárd atya áldott meg. A köszöntések sorát a képviselőtestület elnöke, Tóth Imre, az újmisés baráti közössége és a ministránsközösség képviselői folytatták. A szentmise a keresztvetés és köszöntés után szenteltvízhintéssel kezdődött.

Első videónkon a köszöntéseket és a szentmise bevezetését tekinthetjük meg.

 

A homíliát Radó Tamás atya mondta. A homíliát a második videón hallgathatjuk újra.

 

A felajánlási körmeneten Ágoston atya barátai hozták az oltárhoz az adományokat. A felajánlást és az átváltoztatást tekinthetjük meg a harmadik videón.

 

A szentmise végén a köszönetnyilvánítások sorát Richárd atya kezdte, akitől az újmisés és Tamás atya vette át a szót.

 

A szentmise az újmisés áldásokkal zárult, hosszú sorban álltak a hívek, hogy részesedhessenek ebben a különleges áldásban, amely kedvéért "érdemes akár egy csizmát is elkoptatni" a régiek hagyománya szerint...