Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Győri fiatalok a Nagymarosi Találkozón

13678.gyori-fiatalok-a-nagymaroson2013. május 25-én a kora reggeli órákban a győri Szent Imre-plébánia elől egy kb. 20 fős fiatalokból álló csapat indult el Nagymarosra, az Ifjúsági Találkozóra. Kis zarándoklatunk már hagyományosnak mondható, hiszen az elmúlt években szinte mindegyik őszi és tavaszi találkozón részt vettünk.
A fő előadáson Pál Feri atya szavait hallgathattuk, aki többek között arról beszélt, hogy váljunk tanúságtevőkké és lássuk meg minden embertársunkban azt a kis fényt (valami jó tulajdonságot), ami által el lehet őket vezetni Isten világosságára. Az előadás végén behozták Bosco Szent János, a fiatalok védőszentjének ereklyéjét. Magában a Don Bosco-t ábrázoló ereklyetartóban található a szent jobb keze, az a kéz mellyel életében kenyeret adott az éhezőknek, az a kéz mellyel simogatta a gyerekeket. A fakultációk több helyszínen zajlottak, magam a Szalézi Fiatalok által szervezett előadáson vettem részt, ahol jeleneteket láthattam Bosco Szent János életéből, és megismerkedhettem az Ázsiából jövő szalézi szerzetesekkel, akik különböző „produkciókkal” szórakoztatták az egybegyűlt fiatalokat. Az egyik vietnami testvér az Európa című dalt énekelte el gitárkísérettel, míg egy indiai származású atya bűvésztrükköket mutatott be. A fakultációk után kis csapatunk összejött egy közös ebédre, ahol megosztottuk egymással a délelőtt folyamán tapasztalt dolgokat. A délután Szentségimádással és a Seregély István érsek atya által celebrált Szentmisével folytatódott. Ez a nagyszerű nap közös énekléssel és táncházzal zárult, ami azért is különleges volt, mert együtt mulathattunk néhány fogyatékkal élő fiatallal.
Ez úton bíztatok minden győri egyházmegyés fiatalt arra, hogy ha lehetősége van rá, akkor az október 5-iki nagymarosi találkozón csatlakozzon kicsi, de annál vidámabb csapatunkhoz.

Horváth Glória

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!