Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

A magyar Szent Család ereklyéinek fogadása - 2013.05.30.

2013. május 30-án népes zarándokcsoport érkezett templomunkba. A Balatonalmádi Szent Imre templom hívei kísérték el Szabó János atya vezetésével az első magyar királyi család, a Magyar Szent Család, Szent István király, Boldog Gizella királyné és Szent Imre herceg ereklyéit. A hívek között a templom kórusa is vendégünk volt, ők gazdagították énekükkel a felemelő ünnepet, Kruppai Tamás vezényletével.

Az ereklyék megérkezésekor azokat ünnepi körmenetben hozta a templomba János atya a zarándokcsoport kíséretében. A szentélybe érve János atya ünnepélyesen átadta az ereklyéket Tamás atyának, aki hasonló ünnepélyességgel átvette, majd a kórus énekének kíséretében az ereklyéket felemelte Tamás atya, a Tóth Imre, a képviselőtestület világi elnöke és Horváth Tibor templomatya. A szenteket köszöntő legenda, ének és vers után ünnepi vesperást énekeltünk, s ezt követte az ünnepi szentmise, amelyet János atya celebrált. A szentmise végén körmenet vitte át az ereklyéket a Szent Imre oltárhoz, ahol ideiglenes őrzési helyüket alakítottuk ki, s ahol az elkövetkező napokban tiszteletadásra lesz mód.

János atya szentbeszéde megnézhető ill. meghallgatha a videón, a képre kattintva galériánkat érhetik el.