Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.05.12)

Húsvét 7. vasárnapja - Urunk mennybemenetele

májusi litánia - beavató szentségek ünnepélyes kiszolgáltatása felnőtt katekumenek részére -képviselőtestületi megbeszélés - Szentlélek-váró áhítat - gitáros ifjúsági szentmise - bérmálás - elkészült az orgona főműve

Májusban minden este a szentmise befejező áldása után közösen énekeljük a loretói litániát.

Május 12-én, vasárnap a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében 12 felnőtt testvérünk járul a beavató szentségek (keresztelés elsőáldozás, bérmálás) valamelyikéhez. Imádkozzunk a szentségek felvétele előtt álló testvéreinkért.

Május 12-én, vasárnap este a szentmise után szeretettel várjuk a képviselő testület tagjait megbeszélésre, a plébániára.

A Szentlélek eljövetele előtti héten szeretettel várjuk a kedves testvéreket a Pünkösdöt előkészítő áhitatunkra. Az imádságok mindig az esti szentmise végén a litánia előtt kezdődnek. Az első Szentlélek váró áhitat vasárnap este a szentmise után lesz.

Május 18-án, szombaton, az esti szentmisén plébániánk gitáros ének- és zenekara fog énekelni.

Május 19-én, Pünkösdvasárnap lesz templomunkban a bérmálás. A bérmálás szertartása délután 3 órakor lesz templomunkban. A bérmálás szentségét Dr. Pápai Lajos megyéspüspök atya szolgáltatja ki 79 fiatalunknak.

Nagy örömmel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy elkészült templomunk orgonájának főműve. A mintegy 3 millió forintos beruházást a hívek nagylelkű adománya, valamint a Győri Városi Önkormányzat által kiírt és megnyert 700.000 forintnyi pályázati pénz összege tette lehetővé. Hálás köszönetet mondunk minden nagylelkű adományért, és továbbra is kérjük a kedves testvérek anyagi támogatását.

Mivel az elmúlt hetekben megnövekedett az urnakerti, valamint a plébánia környékén elkövetett lopások száma, és a kamera felvételekből egyértelműen látszik, hogy az idejáró idegenek, hajléktalanok között van az elkövető, nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy senki ne támogassa őket, hanem segítsenek a testvérek abban, hogy távol tartsuk őket a templom környékéről, és ha gyanúsan viselkedő illetőt látnak, jelentsék a plébánián. A rögzített kamera felvételeket a rendőrség rendelkezésére bocsátottuk.

Imádságos szeretettel köszöntjük mindazon testvéreinket, akik a héten ünneplik név- vagy születésnapjukat – a jó Isten éltesse őket nagyon sokáig. Külön imádságainkba foglaljuk bérmálásra készülő fiataljainkat.