Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2012.12.02.)

Advent 1. vasárnapja

Rorate - Szent Miklós ünnepe - Elsőpéntek - Lectio divina - Gyertyagyújtás - Testületi ülés - Jövő évi misék előjegyzése, folyóiratok

 

A hajnali szentmisék december 3-tól, hétfőtől minden hétköznap reggel 6 órakor kezdődnek. Decemberben nem lesz Laudes. Ebben a hónapban a szokott módon, este 6 órakor is lesz szentmise.

 

 

 

 December 6-án, csütörtökön, Szent Miklós püspök ünnepén a hajnali szentmise görögkatolikus szertartású lesz, melyet Tóth András parókus mutat be.

 

 A héten elsőpéntek lesz, a betegeket december 7-én látogatjuk.

 

December 8-án, szombaton, Szeplőtelen fogantatás ünnepén az ünnepi szentmise reggel 6 órakor kezdődik.

 

 Ugyancsak december 8-án szeretettel várjuk a kedves testvéreket a Szentírás imádságos olvasására, a lectio divinára, melynek témája: „Fiam halott volt és életre kelt, elveszett és megkerült.” (Lk. 15,1-3.11-32)

 

 December 8-án, szombaton ¾ 6-kor tartjuk a második adventi gyertyagyújtást.

 

 December 9-én, vasárnap délután 4 órakor ellátogat templomunkba a Mikulás. A Mikulás ünnepi fogadásában a Péterfy Sándor Evangélikus Iskola és Oktatási Központ katolikus hittanosai lesznek segítségünkre.

 

 A jövő vasárnaptól kezdve az idén is elindítjuk a szeretetcsomagok gyűjtését. Kérünk benneteket, gyerekek, hogy elsősorban a játékaitokból jó szívvel ajánljatok fel a rászoruló gyermekeknek. Az így felajánlott adományaitokat december 22-ig hozzátok el és tegyétek le az áldoztatórács elé.

 

 December 9-én, jövő vasárnap az esti szentmise után szeretettel várjuk a Képviselőtestület tagjait megbeszélésre a plébániára.

 

Már most jelezzük a testvéreknek, hogy december 10-től, hétfőtől lehet a hivatalos órákban az irodán szentmisét előjegyeztetni a következő évre.

 

 December 10-től, hétfőtől lehet előfizetni a 2013. évi folyóiratokat. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a folyóiratok előfizetését a sekrestyésnél lehetőleg a hétköznapi szentmisék után szíveskedjenek intézni.

 

 A Győri Ökumenikus Egyetemi Lelkészség szervezésében Ádventi Könyvvásár lesz december 5-én, szerdán 9-17 óráig a Széchényi István Egyetem aulájában.