Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

2010. június 26 - Nemzeti Ministránstalálkozó

Június 26-án Pápai Lajos megyéspüspök meghívására Győr látta vendégül a ministránsok közösségét szerte az országból, valamint a Felvidékről és Erdélyből.

Az egyházmegyei ministránstalálkozókat követően Győrben gyűltek össze a magyar ministránsközösségek képviselői június 26-án. „Fontosak vagytok az egyháznak, ti vagytok a jövője” – fogalmazott Ternyák Csaba egri érsek szentbeszédében.

Június 26-án Pápai Lajos megyéspüspök meghívására Győr látta vendégül a ministránsok közösségét szerte az országból, valamint a Felvidékről és Erdélyből. Félezer fiatal gyűlt össze, hogy közösen adjanak kifejezést annak az örömnek, amely őket az oltárszolgálatra indítja. A találkozó napja előkészület is volt, hiszen az egybegyűlt ministránsok fogják képviselni a magyar fiatalokat Rómában, a nemzetközi találkozón.

A székesegyházban ünnepelt szentmisében Ternyák Csaba egri érsek szólt a fiatalokhoz. Beszédében arról a szolgálatról elmélkedett, melyre a ministráns meghívást kap. Az oltár mellett szolgálva mélyen feltárul számukra a liturgia szépsége. A ministráns szolgál, de ez a szolgálat nem alávetettséget jelent, ami elnyom, hanem ellenkezőleg: felemel és örömet ad. Ternyák Csaba érsek arra szólította a ministránsokat, hogy mindig keressék Krisztust. Akkor is, amikor úgy érzik, már megtalálták. A keresés ugyanis azt jelenti, hogy kinyitják és olvassák Isten üzenetét, a Bibliát. Az érsek rámutatott arra, milyen fontosak a ministráns fiatalok az egyháznak. Ők az egyház jövője, akik képesek formálni arculatát. Ők is segíthetnek abban, hogy az egyház papjai ne maradjanak egyedül a szolgálatban, és lelkesedésükkel támogathatják őket.

A szentmisét követően a győri Püspökvár kertjében felállított monumentális Szent Tarzíciusz-szobor körül gyűltek össze a ministránsok. Az öt méter magas szobor egy hónapon át látogatható Győrben. Július végén Rómába szállítják a Szent Péter térre, a Nemzetközi Ministránstalálkozóra, majd a Szent Callixtus-katakombába.

A ministránsok ezután közös ebéden vettek részt. Az éneklés, játék és ima mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a közös szolgálat iránt elhivatottságot érző fiatalok találkozásából barátság születhessen.

 

Forrás: Magyar Kurír