Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Ministránstábor - 2010.

Ministránsaink augusztus 4-5-én idén is közös táborozáson vehettek részt. Olvassa el beszámolónkat és tekintse meg képgalériánkat!

Szerda reggel elérkezett a várva várt nap, amit misével kezdtünk. Az előrejelzett rossz időtől megijedve a plébánián voltunk. Reggeli után ismerkedős játékot játszottunk, hogy Gábor atya könnyebben meg tudja jegyezni neveinket. A délelőtt folyamán ping-pongoztunk, játszottunk és beszélgettünk. Ebéd után autókkal elindultunk Sokorópátkára. Ott egy nagy sétát tettünk a szitakötők tengerében. Mikor visszaértünk a plébániára, Vera néni vezetésével mindenki kidíszítette a saját kövét. Közben egy történetet mesélt el arról, hogy ezek a kövek a fontos dolgainkat jelképezik, a többi dolog csak homok és nem olyan fontos. A napot hangulatos szalonna sütéssel, énekkel, játékkal majd közös esti imával zártuk.

Csütörtökön reggel fél 8-kor gyülekeztünk biciklivel a templom előtt. Reggeli ima után vidáman, hosszú kígyóként vezetett utunk Vénekre. Vaday Tamás vezette biztonságos úton a sereget, többszöri megállással. 10 óra körül megérkeztünk a véneki jurtatáborba, ahonnét sietnünk kellett a hajóra. Két csoportban megnéztük a Mosoni Duna és a Duna torkolatát és a gönyűi kikötőt. Utána röplabdáztunk. Ebéd után újra felpattantunk járgányainkra és a véneki Nepomuki Szent János templomban kezdetét vette a csapatok versenye. A vetélkedő Kisbajcson, a Havas Boldogasszony tiszteletére épített templomban folytatódott, majd a bácsai Szent István templomban zárult. A versenyt Ági néni vezette, aki a csapatokat a bicikli különböző alkatrészeiről nevezte el.

Negyed 6 körül visszaérkeztünk a plébániára. Az elsők az utolsókat nagy tapssal fogadták. A 6 órás szentmisén fáradtan ugyan, de lelkesen vett részt a nagy csapat. A mise után játék és az eredmény hirdetés következett. A tábort esti imával fejeztük be. Nagyon jól éreztük magunkat. Szeretnénk megköszönni Tamás atyának és a szervezőknek a közös, vidám együttlétet!

A beszámolót készítette: Panykó Ágota

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!