Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2018.01.20.)

Évközi 2. vasárnap és hét
 
Január 20-án, vasárnap délután 4 órakor szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat a mocorgós szentmisére. A szentmisén templomunk gitáros ének- és zenekara fog közreműködni,
 
Január 21-én, hétfőtől lehet az irodán a hivatalos órákban az Új Ember, a Keresztény Élet és az Adoremus folyóiratokat a 2019-es évre előfizetni.
 
Az előttünk álló héten január 21-én, hétfőn Szent Ágnes szűz és vértanú, 24-én. csütörtökön Szalézi Szent Ferenc püspök és egyháztanító emléknapja, 25-én, pénteken Szent Pál apostol megtérésének, Pál fordulásának ünnepe, 26-án, szombaton pedig Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök emléknapja lesz.
 
Január 20-27-ig lesz az ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az ökumenikus hét mottója: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj!" (5 Móz. 16,18-20) A részletes program megtekinthető honlapunkon.
 
Január 22-én, kedden délután 5 órakor kezdődik az imaóra a Szent Imre templomban. Igét hirdet Vancsai József evangélikus lelkész.
 
Urunk megkeresztelkedésének ünnepével megkezdtük a házszentelések szertartását azokban az otthonokban, ahol ezt kérik. A kedves testvéreknek január 27-től március 3-ig, vasárnaponként van lehetőségük kérni az előre megadott időpontokban a házszentelést. Feliratkozni a sekrestyében a szentmisék alkalmával, vagy az irodán a hivatalos órákban lehet.
 
Az ünnepek elmúltával szeretnénk ismét helyreállítani az altemplom és az urnakert alapszabályzatban meghatározott rendjét. Tisztelettel megkérjük a kedves hozzátartozókat, hogy a sírtáblákról haladéktalanul távolítsák el a ráragasztott díszeket, koszorúkat és a sírhelyek elől szíveskedjenek elvinni a karácsonyi koszorúkat és mécseseket. Emlékeztetjük a kedves testvéreket, hogy a szerződésben foglaltak szerint mécsest és virágot kizárólag a kijelölt helyen szabad elhelyezni, a táblákra pedig még a karácsonyi időben sem megengedett a díszítések szerelése. Külön felhívjuk az altemplomi sírhelyek gondozóinak figyelmét, hogy az altemplomban csak nem élő virágot vagy koszorút szabad a síroknál elhelyezni. Mécsest biztonsági okokból csak az állványokon szabad gyújtani, és kizárólag csak az erre a célra kihelyezett piros mécsesek használata megengedett. Február 1. után az altemplom és az urnakert rendjét a plébánia visszaállítja.