Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2018.08.12.)

Évközi 19. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten augusztus 13-án, hétfőn Boldog XI. Ince pápa, 14-én, kedden Szent Maximilián Mária Kolbe áldozópap és vértanú emléknapja, 15-én, szerdán pedig Szűz Mária Mennybevételének, Nagyboldogasszonynak, a Győri Egyházmegye Védőszentjének főünnepe lesz.

Augusztus 15-én, kedden, Nagyboldogasszony főünnepén 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt ½ 8 és 10 órakor, este pedig 6 órakor. Nagyboldogasszony parancsolt ünnep, a szentmisén való részvétel a vasárnaphoz hasonlóan minden katolikus keresztény hívő számára kötelező. 

Augusztus 15-én, szerdán, Nagyboldogasszony főünnepére való tekintettel nem tartunk hivatalos órát az irodán.

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy augusztus 20-án is három szentmise lesz templomunkban, délelőtt ½ 8 és 10 órakor és este 6 órakor. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise végén megáldjuk az új kenyeret. A szentmise után szeretettel látjuk vendégül a kedves testvéreket a templom kertjében.

Ahogy már az elmúlt vasárnapokon is jeleztük, püspök atyánk szeretettel hívja a jubiláns házaspárokat szeptember 1-jén, szombaton délelőtt 10 órára a Székesegyházban tartandó szentmisére, ahol közösen ad hálát azokkal a házaspárokkal, akik 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50... évvel ezelőtt kötöttek szentségi házasságot. Kérjük, hogy akik szeretnének részt venni ezen a szép hálaadó szentmisén, nevük megadása (férj neve és a feleség lánykori neve), valamint a jubileumi évforduló számának megjelölése céljából legkésőbb augusztus 14-ig jelentkezzenek a plébánia irodáján a hivatalos órákban. A szentmise után a házaspárok számára vendéglátás lesz a Püspökvár udvarában.