Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2018.02.11.)

Évközi 6. vasárnap és hét
 
Február 11-én, vasárnap, este 6 órakor ünnepi szentmise lesz a Betegek szentségének felvételével. A betegek szentsége felvételének feltétele a megszentelő kegyelem állapota, ezért kérjük a testvéreket, hogy a szentség felvétele előtt végezzék el szentgyónásukat. Gyónási lehetőség délután 5 órától lesz templomunkban.
 
Február 12-én, hétfőn este 19 órakor az „Ignatius” hangversenybérlet farsangi hangversenye kezdődik templomunkban. Közreműködik Soós Gábor orgonaművész valamint a Collegium Musicum Jaurinense énekesei. Művészeti vezető Kelemen Áron OSB atya. Jegyek válthatók a helyszínen a hangverseny előtt 1 órával. A belépőjegyek ára felnőtteknek 2800 Ft, diákoknak 1500 Ft.
 
Február 14-én, szerdán megkezdődik a nagyböjti szent időszak. Hamvazószerdán este 6-kor kezdődik a szentmise, melynek keretében lesz a hamvazás szertartása. Hamvazkodásra lehetőség lesz jövő vasárnap a szentmisék végén is. Nagyböjt idején a betöltött 18. életévtől 60 éves korig szigorú böjtöt tartunk hamvazószerdán és nagypénteken, ami annyit jelent, hogy ezeken a napokon háromszori étkezés és egyszeri jóllakás megengedett. Hamvazószerdán és minden nagyböjti pénteken kötelező a húsételtől való tartózkodás a betöltött 14 éves kortól.
 
Február 12-én, pénteken este közösen imádkozzuk a keresztutat. A keresztúti ájtatosságok nagyböjtben minden pénteken este 1/2 6-kor kezdődnek.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a Szent Imre plébánia híveinek nagyböjti zarándoklata a Székesegyházba március 2-án, pénteken este lesz. Ezen az estén keresztúti ájtatosságot nem tartunk templomunkban, de este 6 órakor a szokott időpontban lesz a szentmise.