Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2018.01.21.)

Évközi 3. vasárnap és hét
 
Ma, a 3/4 9-kor kezdődő szentmisén templomunk gitáros ének- és zenekara fog közreműködni, délután 4 órakor pedig szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat a mocorgós szentmisére.
 
Az előttünk álló héten január 24-én, szerdán Szalézi Szent Ferenc püspök és egyháztanító emléknapja, 25-én, csütörtökön Szent Pál apostol megtérésének ünnepe, 26-án, pénteken pedig Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök emléknapja lesz.
 
Január 21-27-ig lesz az ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. A hét részletes programja a következő:
 
- Január 23-án, kedden este 17 órakor kezdődik templomunkban az ökumenikus imaóra. Igét hirdet Lentulai Attila református esperes.
 
- Január 24-én, szerdán este 17 órakor a Nádorvárosi evangélikus templomban igét hirdet Schönberger Klára református lelkész jelölt.
 
- Január 25-én, csütörtökön este 17 órakora Győr-szabadhegyi Szent Anna templomban jövünk össze. Igét hirdet Vancsai József evangélikus lelkész.
 
- Január 26-án, pénteken este 18 órakor kezdődik az ökumenikus imaóra Győrszentivánon, a Keresztelő Szent János templomban. Igét hirdet Mesterházy Zsuzsanna evangélikus lelkész.
 
- Január 27-én, szombaton este 17 órakor a Szabadhegyi református templomban lesz az ökumenikus imaóra. Igét hirdet Tájmel Antal atya, a Győr-szabadhegyi Szent Anna templom plébánosa.
 
Az ökumenikus imahéttől függetlenül templomunkban a hét minden köznapján a szokott időpontban este 6 órakor kezdődnek a szentmisék. Szeretettel kérjük a kedves testvéreket, hogy minél többen mutassuk meg összetartozásunkat, Krisztus és egymás iránti szeretetünket azzal, hogy részt veszünk a közös imaalkalmakon.
 
Tisztelettel kérjük azokat, akik a Hitvallás, a Keresztény Élet, az Új Ember, vagy az Adoremus folyóiratokat szeretnék 2018-ra előfizetni, szíveskedjenek ezt hétköznaponként, a hivatalos órában az irodán megtenni. A sekrestyében újság előfizetés az idei évtől nem lehetséges.
 
A karácsonyi ünnepek elmúltával az altemplomban és az urnakertben visszaáll a szerződésben meghatározott rend. Kérjük a hozzátartozókat, hogy szíveskedjenek a héten a mécseseket és a koszorúkat a kijelölt helyre átvinni. Január 28. után az esetleg még ottmaradt díszeket és virágokat a sírokról és a szektorokból eltávolítjuk.
 
Ismételten jelezzük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjainak, hogy év eleji testületi ülésünket február 3-án, szombaton este a szentmise után 19.15-kor tartjuk. A testületi ülésre csak a szavazati joggal rendelkező tagokat kérjük megjelenni. A Tanácsadó Testület valamennyi tagját kérjük február 2-án, pénteken az ünnepi szentmise után a templom karácsonyi időszak utáni rendbetételére.