Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2016.10.30.)

Évközi 31. vasárnap és hét

November 1-jén, kedden, Mindenszentek napján, a szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban ezen a napon délelőtt ½ 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor kezdődnek a szentmisék. Az esti szentmise után közösen imádkozzuk a halottakért végzett Olvasmányos imaórát.

November 2-án, szerdán, Halottak napján, az altemplomban délelőtt 9 órakor, az urnakertben délután 4 órakor, a templomban pedig este 6 órakor várjuk a híveket a szentmisére. Minden szentmise végén közösen imádkozzuk a lucernáriumot, az altemplomban és az urnakertben pedig a halottakért végzett ájtatosság végeztével beszenteljük és megáldjuk a sír- és urnahelyeket.

November 4-én az elsőpéntekes betegeket a szokott időpontokban látogatjuk.

November 4-én, megkezdődnek a Szent Imre napok plébániánkon. Pénteken este 6 órakor előesti szentmise, majd ezt követi az Olvasmányos imaóra Szent Imre tiszteletére. Ezen az estén hagyományainkhoz híven a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet elöljáróival és kispapjaival fogunk együtt ünnepelni. A szentmisét Dr. Lukácsi Zoltán rektor atya mutatja be, ünnepi szentbeszédet mond Juhos Imre spirituális atya.

November 5-én, szombaton, egész napos Szentségimádás lesz templomunkban. Reggel ½ 8-kor szentmise a Szent Imre oltárnál, majd ezután ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget a főoltáron. Az Oltáriszentség előtti folyamatos szentségimádásra szeretettel kérjük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait, imacsoportjainkat, közösségeinket és a kedves testvéreket. A templomban elhelyezett jelentkezési lapon kérjük a kedves testvéreket, hogy iratkozzanak fel. Este 5 órakor ünnepi közös szentóra lesz, melyet Varga Gábor V. éves győri egyházmegyés kispap fog vezetni. Az imaóra a ¾ 6-kor kezdődő szentségi áldással és szentségeltétellel zárul. Este 6 órakor ünnepi szentmise kezdődik, melyet Kapui Jenő atya, a mosonmagyaróvári Nepomuki Szent János plébánia plébánosa, mutat be.

November 6-án, vasárnap a ¾ 9-kor kezdődő szentmisén templomunk gitáros ének- és zenekara fog közreműködni.

November 6-án, vasárnap este 7 órakor ünnepi hangverseny kezdődik templomunkban. Orgonán közreműködik Vadász Attila orgonaművész, hegedűn közreműködik Szentimrei Noémi hegedűművész. A hangverseny alkalmával Bruhns, Bach és Brahms művek csendülnek fel. Ezen alkalommal szólal meg először templomunk orgonájának újonnan elkészített 2 pedál regisztere. 

Október 30 - November 5-ig az altemplom és az urnakert, reggel 7 órától este 8 óráig lesz nyitva. Kérjük, hogy az ünnepek elmúltával mécsest, gyertyát csak a kijelölt helyen gyújtsanak, és ne a sírhelyek előtt. Ismételten felhívjuk a figyelmét azoknak a hozzátartozóknak, akik az utóbbi időben apró díszeket helyeztek el családtagjaik sírkőlapján az urnakertben, szíveskedjenek azokat a virágágyásba áttenni.  

November 12-én, szombaton, immáron 10. alkalommal rendezzük egész napos ifjúsági találkozónkat a plébánián. A találkozó alapgondolata így hangzik: „Tükröm, tükröm, mondd meg nékem…” A fiatalokkal Jézus szemébe nézve közösen keressük a választ a plakáton is megjelenő két kérdésre, melyek így hangzanak: „Ki vagyok? Ki lehetek?” A meghívott előadónk és vendégünk Winkler Zsolt öttevényi plébános atya lesz, aki évek óta lelkes résztvevője fiataljaival együtt ifjúsági találkozóinknak. Délután 4 óra körül Dr. Veres András megyéspüspök atya is bekapcsolódik az ifjúsági találkozó programjába, este 6 órakor pedig ünnepi püspöki szentmise keretében fog szólni a fiatalokhoz és mindannyiunkhoz. 

Kérjük a kedves testvéreket, hogy az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, sütemények készítésével segítsenek minket az ünnepi hét lebonyolításában. Két napon kérjük a plébániára az elkészített sütemények behozatalát, november 4-én, pénteken délelőtt a Szeminárium elöljáróinak és kispapjaink vendégül látásához, valamint november 11-én, pénteken az esti szentmise előtt vagy után, a szombaton hozzánk érkező 100-150 fiatal vendégül látásához. Fáradozásukat előre is köszönjük.

Megjelent a Szent Imre Értesítő novemberi száma. Plébániánk programismertetője a hátsó asztalokról elvihető ill. letölthető honlapunkról.