Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.04.07.)

Húsvét 2. vasárnapja

Gyümölcsoltó Boldogasszony - Reggeli dicséret - Bibliaóra - Lectio Divina - Elsőáldozások - Zarándoklat Székesfehérvárra - Szeretet Napok

 

Ezúton szeretném megköszönni a kedves testvéreknek a buzgó részvételt a nagyböjti keresztutakon, valamint a nagyheti és a húsvéti szertartásokon. 

 

Április 8-án, hétfőn Urunk születésének hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz, az ünnepi szentmise este 6 órakor lesz.

Keddtől kezdve reggelente 7 órakor imádkozzuk a Reggeli dicséretet. 

Április 9-én, kedden este szeretettel várjuk a testvéreket a bibliaórára.  

Április 13-án, szombaton délután ½ 5-kor várjuk ismét a testvéreket a Szentírás imádságos olvasására, melynek témája: „Megesett rajta a szíve, és megszólította: Ne sírj!” (Lk 7, 11-17). A lectio divinát Tájmel Antal atya tartja.  

Április 14-én megkezdődnek templomunkban az elsőáldozások. Jövő vasárnap a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ 3. osztályos hittanosai járulnak először szentáldozáshoz a 10 órakor kezdődő szentmisén templomunkban.  

Április 15-én, hétfőn zarándokútra indulunk Székesfehérvárra, Szent Imre herceg szülővárosába. A zarándoklaton meglátogatjuk a többek között a Romkertet, a Székesegyházat, a Püspöki Palotát valamint Kaszap István sírját. A zarándoklatra jelentkezni lehet hétköznaponként a hivatalos órákban, illetve a hétköznapi szentmisék után is a sekrestyében. A zarándokút ára 2600 Ft/fő, mely nem tartalmazza a belépőjegyek árát és az étkezést. Részletek honlapunkon és a faliújságon olvashatók.  

A Győri Püspökség idén immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg Szeretet Napok elnevezésű jótékonysági programsorozatát Böjte Csaba testvér gyermekmentő missziója javára. Az április 20-21 én megrendezendő programba az elmúlt évekhez hasonlóan egyházközségünk is szeretne aktívan bekapcsolódni. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki sós és édes sütemények sütésével szeretne hozzájárulni a rendezvényhez, szíveskedjék április 19-én pénteken délelőtt elhozni a plébániára. Nagylelkűségüket előre is köszönjük.