Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.06.18.)

Évközi 11. vasárnap és hét
 
Június 18-án, vasárnap délelőtt 9 órakor lesz a Te Deum, a tanévzáró szentmise. Ezúton szeretnénk megköszönni hitoktatóink áldozatkész munkáját és egyúttal szeretnénk jelezni a kedves testvéreknek, hogy június 26-án, jövő vasárnap tartunk a nyáron utoljára 9 órakor szentmisét. Július-augusztus hónapokban a családi misék szünetelnek, vasárnaponként csak 3 szentmise lesz: délelőtt 1/2 8 és 11 órakor, valamint este 6 órakor. A 9 órakor kezdődő vasárnapi családi szentmisék szeptember 3-án fognak újra kezdődni.
 
Az előttünk álló héten, június 21-én, szerdán Gonzága Szent Alajos szerzetes emléknapja, 24-én. szombaton pedig Keresztelő Szent János születésének főünnepe lesz.
 
Értesítjük a kedves testvéreket, hogy Dr. Veres András megyéspüspök atya augusztus 1-jei hatállyal felmentette Benkó Attila kórházlelkész urat a győri kórházlelkészi szolgálata alól, és kinevezte Iván plébániai kormányzójává, megbízva őt egyúttal Répceszemere, Csáfordjánosfa és Pusztacsalád plébániák lelkipásztori ellátásával is. Bár őszintén sajnáljuk, hogy Attila atya szolgálata a Szent Imre plébánián és a Gyirmóti plébánián kórházlelkészként véget ér, plébániai kormányzói kinevezéséhez szívből gratulálunk, imádságainkkal kísérjük őt új feladatának ellátásában is.
 
Egyúttal jelezzük a kedves testvéreknek, hogy Attila atya július 30-án, vasárnap délelőtt és este a szentmisék alkalmával fog elköszönni a Szent Imre plébánia híveitől.
 
Jelezzük továbbá a kedves testvéreknek, hogy augusztus 1-jétől a kórházlelkészi szolgálatot Tájmel Antal atya, a Győr-szabadhegyi Szent Anna plébánia plébánosa fogja ellátni a plébánosi teendők megtartása mellett. Imádkozzunk Tájmel Antal atyáért is, hogy a Jó Isten adjon jó egészséget és erőt nem könnyű feladatának ellátásához.
 
Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy Dr. Veres András megyéspüspök atya augusztus 1-jei hatállyal felmentette Vlaj Márk atyát Iván, Répceszemere, Csáfordjánosfa és Pusztacsalád lelkipásztori szolgálata alól, és lakóhelyéül a Győri Szent Imre plébániát jelölte ki, azzal a kiegészítéssel, hogy miközben fő feladataként a doktori dolgozatát írja és a Brenner János Hittudományi Főiskolán oktatói munkát végez, lehetőségei szerint segítsen a plébánia lelkipásztori munkájában. Márk atyát imádságos szeretettel fogadjuk.