Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.10.02.)

Évközi 27 vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten 4-én, kedden Assisi Szent Ferenc, 7-én, pénteken Rózsafüzér Királynőjének emléknapja, 8-án, szombaton pedig Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpatrónájának főünnepe lesz.
 
Szeretettel várjuk a biblia-csoport tagjait kedden este 3/4 7 kor a tanácsterembe, bibliaórára.
 
Szeretettel várjuk a Schola tagjait, valamint új jelentkezőket szerdánként az esti szentmise után az énekkari próbára.
 
Október hónapban az esti szentmisék előtt 17.25-kor közösen kezdjük a Rózsafüzér imádságot. Október 6-án, csütörtökön este 17.15-kor a ministránsok vezetésével imádkozzuk a Rózsafüzér imádságot.
 
Október hónapban a következő időpontokban lesz szentgyónási lehetőség:
  • Vasárnaponként de. 7- ½ 8-ig, a ½ 12-kor kezdődő szentmise idején, valamint este 17.30-18.00 óráig.
  • Csütörtökönként a szentségimádás ideje alatt, este 18.45-19.15-ig
  • Szombatonként este 17.30-18.00 óráig
 
Október 7-én, a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegek első csoportját.
 
A Győri Szent Imre plébánia és a Gyirmóti Szent László plébánia közös zarándoklatot szervez október 8-án, szombaton, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Mariazellbe. A zarándoklatra az indulás szombaton reggel ½ 6 órakor lesz a Szent Imre templom elől, és 6 órakor a Gyirmóti Szent László templom elől. Kérjük, hogy aki jelentkezett és még nem fizette be a részvételi díjat (15.440 Ft), haladéktalanul fizesse be hétfőn délelőtt a Szent Imre Plébánia irodáján, a hivatalos órákban. A belépő jegyekre a 10 Euro/fő összeget a buszon fogjuk összegyűjteni. További részletek a faliújságon olvashatók.
 
2022. október 1. és november 28. között népszámlálás lesz Magyarországon. A népszámláláson mindenkinek kötelező részt venni. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a Magyar Katolikus Egyház életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg római katolikus vagy görögkatolikus hitét. Kérjük a fiatalokat, hogy legyenek segítségére otthon az idősebbeknek a kérdőívek online kitöltésében, amire október 1-16. között van lehetőség.
 
Assisi Szent Ferenc ünnepéhez kapcsolódva október 9-én, vasárnap délután 4 órakor kerül sor a plébánia kertjében a házi kedvencek, kisállatok megáldására, rövid igeliturgia keretében, szeretettel várjuk a házi kedvenceket gazdáikkal együtt!