Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.11.26.)

Krisztus Király vasárnapja, évközi 34. hét
 
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a kedves testvéreknek az elmúlt vasárnap meghirdetett gyűjtés adományaiért, amellyel 125.195 forintot ajánlottak fel az egyház karitatív tevékenységének támogatására.
 
Az előttünk álló héten, november 30-án, csütörtökön, Szent András apostol ünnepe lesz.
 
December 1-jén, pénteken a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegek első csoportját
 
December 3-án, jövő vasárnap lesz Advent 1. vasárnapja. Az első adventi gyertyagyújtás december 2-án, szombaton 3/4 6-kor kezdődik. Kérjük, hogy a gyertyagyújtásra 17:40-ig érkezzenek meg, mert a gyertyagyújtás idejére a belső ajtót bezárjuk, a később érkezők csak a szentmisére tudnak belépni a templomba. 
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy december 4-én, hétfőn megkezdődnek a hajnali szentmisék. A rorate-k hétköznaponként, hétfőtől péntekig, mindig reggel 6 órakor kezdődnek Hétköznaponként az adventi szent időben nem lesznek esti szentmisék. Csütörtökönként 3/7 7 -1/4 8-ig a szokott időpontban megtartjuk a szentségimádást.
 
Előre jelezzük, hogy december 4-én, hétfőtől lehet előjegyeztetni szentmiséket a 2024. évre. A szentmisék időpontjának lefoglalására decemberben csak személyesen van lehetőség a hivatalos órákban az irodán. Telefonon nem áll módunkban szentmise időpontokat rögzíteni. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy akik előre meghatározott időpontokban szeretnének az év során szentmisét mondatni, minél hamarabb igyekezzenek előjegyeztetni hozzátartozóikért szentmiséket a kívánt dátumra.
 
Az elmúlt hetekben ismételt kéréssel fordultunk a kedves hozzátartozókhoz az urnakert és az altemplom rendjének helyreállításáért. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy szíveskedjenek a szektorokból elvinni a mécseseket és a koszorúkat, illetve áthelyezni az erre acélra kialakított virágágyásba és mécsestartókra. A táblákról haladéktalanul távolítsák el a koszorúkat, fényképeket, oda nem illő díszeket. Az altemplomban élő virágot nem lehet elhelyezni, mécsest pedig csak a mécsestartón szabad gyújtani. Munkatársainkkal a héten megkezdjük az altemplom és az urnakert szabályzatban leírt rendjének helyreállítását. Együttműködésüket köszönjük.