Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.09.03.)

Évközi 22. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten, szeptember 7-én, csütörtök, Szent Márk, Szent István, Szent Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk, 8-án, pénteken pedig Szűz Mária születésének (Kisboldogasszony) ünnepe lesz.
 
Szeptember 5-én, kedden az esti szentmise után évadnyitó énekkari próba lesz a Schola tagjainak. Ezzel megkezdődnek a kedd esti próbák a plébánia hittantermében. Szeretettel hívjuk és várjuk minden szólamba új tagok jelentkezését.
 
Szeptember 7-én, csütörtöktől a szentmisék után szeretettel várjuk a kedves testvéreket a szokásos esti szentségimádásunkra, melynek végén közösen imádkozzuk a Befejező imaórát.
 
Szeptember 8-án, pénteken a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegek második csoportját.
 
Szeptember 10-én, jövő vasárnap szeretettel várjuk a családokat a tanévnyitó szentmisénkre. A 9 órakor kezdődő Veni Sancte szentmise keretében kerül sor az iskolatáskák és iskolai tanszerek megáldására. Kérjük, hogy a gyermekek minél többen hozzák el iskolai eszközeiket, különösen is a legnehezebbnek tűnő tantárgyak könyveit és munkafüzeteit. A szentmise alkalmával kerül sor az új misenaplók megáldásra és kiosztására is. A szentmise után szeretettel látjuk vendégül a kedves családokat a templomkertben.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy szeptember 13-án, szerdán délelőtt 10 órakor Dr. Veres András megyéspüspök úr újraszenteli a felújított Székesegyházat. Szeretettel buzdítjuk a kedves testvéreket, vegyünk részt minél többen e szép ünnepen. Szeptember 13-án, szerdán 19 órakor ünnepi koncert kezdődik a Székesegyházban.
Az újraszentelés ünnepén megnyílik a lehetőség minden nap a Nagyboldogasszony Székesegyház szentségi kápolnájában a 24 órás szentségimádásra.