Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.11.08.)

Évközi 32. vasárnap és hét
 
November 7-én, szombaton, az esti szentmisén került sor az újonnan megválasztott Plébániai Tanácsadó Testület fogadalomtételére, valamint a tisztségviselők megválasztására. A Plébániai Tanácsadó Testület alelnöke Zsugonits Tamás, a jegyzője Harasztiné Bársonyosi Ágnes, pénztárosa Nagy-Pozsgai Mária, templomgondnoka Dani Gyula, számvizsgálói pedig Csizmadia Tamás és Simon Beatrix lettek. Gratulálunk a tisztségviselőknek kinevezésükhöz. Imádkozzunk az új tanácsadó testület tagjaiért, közös munkánkra kérjük Isten áldását.
 
Az előttünk álló héten, hétfőn a lateráni bazilika felszentelésének ünnepe, szerdán Tours-i Szent Márton püspök, csütörtökön pedig Szent Jozafát püspök és vértanú emléknapja lesz.
 
Jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel, jóval korábban, mint megszokhattuk, november 9-én, hétfőtől megkezdődik a 2021. évre a szentmisék előjegyzési lehetősége. Szentmisét előjegyeztetni a jövő évre a hivatalos órákban lehet az irodán.
 
November 11-én, szerdán megkezdődnek a beavató szentségekre (keresztelésre, elsőáldozásra, bérmálásra) felkészítő katekézis órák felnőttek számára. A katekézis órák szerdánként este 7 órától 8 óráig tartanak a plébánia nagy hittantermében. Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését, akik valamilyen oknál fogva nem részesültek a beavató szentségek, illetve az első szentgyónás szentségében. A szentségi katekézis órákra az irodán lehet jelentkezni a hivatalos órákban november 11-ig.
 
November 12-től, csütörtökönként, az esti szentmise után, szeretettel hívunk és várunk mindenkit szentségimádásra. A szentségimádás ideje alatt szentgyónási lehetőség lesz a kedves testvérek számára, a szentségimádás végén a korábban megszokott módon közösen imádkozzuk a Befejező imaórát.