Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.05.28.)

Pünkösd vasárnapja és évközi 8. hét
 
Május 27-én, szombaton az esti szentmise elején ünnepélyesen kihelyeztük a Magyar Szentcsaládnak, Szent István királyunknak, Boldog Gizellának, valamint Szent Imre hercegnek ereklyéit templomunkban. A szent ereklyéket Balatonalmádiból kaptuk kölcsön. Az ereklyék ünnepélyes kihelyezésével megkezdődött templomunk 80 éves születésnapjának ünneplése. A szent ereklyék jövő vasárnap estig lesznek megtekinthetők a Szent Imre oltárnál, illetve az ünnepi szentmisék alkalmával a szentélyben. Az ünnepi héten minden esti szentmise végén külön imádsággal fordulunk a Magyar Szentekhez Nemzetünkért és plébániánk közösségének megújulásáért.
 
Május 28-án, Pünkösdvasárnap 15.00 órakor kezdődik a bérmálás szertartása a Győri Nagyboldogasszony székesegyházban. A bérmálás szentségét Dr. Veres András megyéspüspök atya szolgáltatja ki 55 fiatalnak, valamint 4 felnőtt testvérünknek. Imádkozzunk a bérmálás előtt állókért!
 
Az előttünk álló héten, 29-én, hétfőn a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház anyja emléknapja, 30-án, kedden Szent István király ereklyéinek átvitele emléknapja, június 1-jén, csütörtökön, a mi Urunk Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepe, 3-án, pénteken pedig Lwanga Szent Károly és társai, ugandai vértanúk emléknapja lesz.
 
Május 29-én, Pünkösd hétfőjén 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8-kor és 11-kor. valamint este 18 órakor.
 
Május 31-én, szerdán a szentmise előtt 17.45-kor ünnepélyes keretek között imádkozzuk az utolsó májusi litániát a Szent Imre oltárnál.
 
Június 1-jén, csütörtökön este a szentmise után kihelyezzük az Oltáriszentséget a Szent Imre oltárra és egész éjszaka Szentségimádást tartunk engesztelésül az orosz-ukrán háború mihamarabbi megszűnéséért és a Ferenc pápa által is ismételten szorgalmazott béke megteremtéséért. Az éjszakai engesztelés idején külön szeretettel fordulunk Magyar Szentjeinkhez a kárpátaljai magyar testvéreink szenvedéseinek megszűnéséért. Szeretettel kérjük és hívjuk a kedves testvéreket, hogy kapcsolódjunk be minél többen a közös imádságba. Csütörtökön egész éjszaka nyitva lesz a templom. Június 2-án, péntek reggel 7.30-kor ünnepélyes Szentségeltétel lesz, szentségi áldással.
 
Június 3-án, szombaton, templomunk felszentelésének 80. évfordulóján este 6 órakor ünnepi szentmise kezdődik, amelyet Szíjártó László, Balatonalmádi plébános atya, a Veszprémi Érsekségi és Főegyházmegyei Karitász igazgatója mutat be. A szentmise végén megkoszorúzzuk a templomszentelést megörökítő mozaikképet, valamint Dr. Szelestey Béla templomépíttető plébánosunk sírját. A szentmise után szeretettel látjuk vendégül állófogadáson a szentmisén részt vevő testvéreinket. Tisztelettel kérjük, hogy aki édes vagy sós sütemények készítésével szeretne hozzájárulni az ünnep megrendezéséhez, pénteken az esti szentmise előtt vagy után hozza el a plébániára. Nagylelkűségüket előre is köszönjük. Szeretettel kérjük a kedves testvéreket, hogy jöjjünk el minél többen, vegyünk részt ezen a szent ünnepen, hiszen külön kegyelme a Jó Istennek, hogy a templomszentelés 80. évfordulója szombatra esik.