Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.01.16.)

Évközi 2. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten hétfőn Szent Antal apát emléknapja, kedden Árpád-házi Szent Margit szűz ünnepe, pénteken pedig Szent Ágnes szűz és vértanú emléknapja lesz.
 
Értesítjük a kedves testvéreket, hogy a mocorgós szentmiséket a járványhelyzet miatt egyelőre nem tudjuk megtartani. A következő mocorgós szentmise időpontját a hirdetésben fogjuk jelezni. Megértésüket köszönjük.
 
Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket jövő szombaton, január 22-én a „Nádorváros szíve a Szent Imre Templom” című pályázatunk keretén belül megvalósuló következő előadásra és az azt követő orgonakoncertre!
Az előadás címe: „Templomunk egyházzenei élete és orgonájának építéstörténete” Az előadás 16.30-kor kezdődik, majd 17.15-kor kezdődik az orgonakoncert. Az előadást Soós Gábor orgonaművész, templomunk kántora tartja, és ezt követően ő fog közreműködni az orgonakoncerten is. Az esti szentmise után lehetőség nyílik közösségi beszélgetésre is, elemzésre az előadáson elhangzottakkal kapcsolatban. Mindenkit szeretettel várunk.
 
Az ünnepek elmúltával ismét szeretnénk helyreállítani az altemplom és az urnákért alapszabályzatában meghatározott rendjét. Kérjük a kedves testvéreket, hogy a karácsonyi díszítéseket és mécseseket az umakertben hozzátartozóik sírja elől, szíveskedjenek haladéktalanul áthelyezni az erre a célra kijelölt helyekre, a középső virágágyásokba. Január 17-én, hétfői naptól, az altemplom és az urnákért rendjét a plébánia visszaállítja, az addig el nem szállított koszorúkat a kijelölt helyeken fogjuk elhelyezni.
 
Január 17-én, hétfőtől lehet újra előfizetni az irodán, a hivatalos órákban a katolikus folyóiratokat. Az Adoremus éves előfizetési díja 10.440, az Új Ember újságé 16.200, a Keresztény Élet folyóiraté pedig 15.000 Forint.
 
Templomunkban január 31-ig a bejáratnál lehet elhelyezni a kitöltött szinódusi kérdőíveket, melyeket plébániánk lelki- és közösségi életének megújításával kapcsolatban tettünk elérhetővé. A kérdőívek kitöltése történhet online módon is, valamint letölthető, kinyomtatható és elektronikus úton is eljuttathatják a kedves testvérek plébániánk e-mail címére. Bátorítjuk a kedves testvéreket, hogy minél többen töltsék ki, és így segítsék plébániánk megújítását.