Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.09.11.)

Évközi 24. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten 12-én, hétfőn Szűz Mária Szent Nevének emléknapja, 13-án, kedden Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja, valamint a Győri Nagyboldogasszony Székesegyház felszentelésének ünnepe, 14-én, szerdán a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe, 15-én, csütörtökön a Fájdalmas Szűzanya emléknapja, 16-án, pénteken pedig Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök, vértanúk emléknapja lesz.
 
Szeptember 12-én, hétfőn 17.00 órakor gyülekezünk a gyárvárosi templom előtti téren, hogy onnan közösen érkezzünk a Kiskúti kápolnához, ahol 18.00 órakor kezdjük az ünnepi szabadtéri szentmisét, és áldjuk meg a felújított épületet.
 
Szeptember 18-án, vasárnap délelőtt 3/4 9-kor kezdődik a tanévnyitó szentmise, a Veni Sancte. A szentmise alkalmával kerül sor az iskolatáskák és a tanszerek megáldására. Szeretettel hívjuk a családokat és a hittanos gyermekeket, kérjük, hogy hozzák el iskolatáskájukat tolltartójukat, tanszereiket. Ezen a szentmisén kerülnek megáldásra és kiosztásra az új szentmisenaplók is. A szentmisén a Gyirmóti Szent László ének- és zenekar tagjai fogják végezni a zenei szolgálatot. A szentmise után mindenkit szeretettel látunk vendégül a templomkertben.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a Győri Szent Imre plébánia és a Gyirmóti Szent László plébánia közös zarándoklatot szervez október 8-án, szombaton, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Máriazellbe. A zarándoklat részleteiről a jövő vasárnap adunk tájékoztatást. A zarándoklat részvételi díja 15.000 - 16.000 Ft körül várható, illetve a belépő jegyekre 10 Euro/fö körüli összeggel kell számolni. Jelentkezni lehet szeptember 12-től szeptember 26-ig a Szent Imre plébánia irodáján, a hivatalos órákban.
 
A hétfő délutáni csendes szentségimádási óra szeptember 12-től további értesítésig elmarad.
 
Az elmúlt héten megkezdte rendszeres próbáit templomunk scholája. A próbák a szerda esti szentmise után 3/4 7 órakor kezdődnek a karzaton. Valamennyi szólamba szívesen várjuk énekelni szerető új tagok jelentkezését.