Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.05.31.)

Pünkösd főünnepe, évközi 9. hét

Értesítjük a kedves testvéreket, hogy június 2-tól a következő rend érvényes plébániáinkon és templomainkban:

  • A Szent Imre Plébánián az irodai hivatalos órák hétköznaponként délelőtt 9-12 óráig, a Győr-Gyirmóti Szent László Plébánián pedig hétfőn, szerdán és pénteken 9-12 óráig lesznek.
  • A liturgiákon kívüli közösségi programok továbbra is szünetelnek.
  • Az urnakert és az altemplom 08.00 - 18.00 óra között tart nyitva.
  • Az urnakerthez illetve az altemplomhoz kötődő temetési szertartások a korábbi gyakorlatnak megfelelően szentmisével egybekötve a felső templomban, illetve az altemplomban kezdődnek.  

Liturgikus és lelkipásztori események

  • Június 1-jén, Pünkösdhétfőn 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt ½ 8, 10 és este 6 órakor. 
  • Június 1-jén befejezzük a szentmisék online közvetítését. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Dani Gyulának, feleségének Tavaszi Nórának és Dani Brigitta főministránsunknak, hogy március 15-től június 1-ig minden szentmise közvetítését, továbbá a sekrestyési teendőket készségesen ellátták. Isten jutalmazza meg a Dani Család nagylelkűségét, amit plébániánk közösségéért vállaltak.
  • Június 3-án, szerdán este templomunk felszentelésének 77. évfordulója lesz. Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket az este 6 órakor kezdődő szentmise közös megünneplésére. A ministránsok június 3-tól a szentélyben szolgálva, a korábban megszokott módon vesznek részt a liturgiákon.
  • Június 5-én a szokott rend szerint látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.
  • Június 6-án, szombat estétől a szentmisék alatt, a korábban szokott rend szerint, a gyóntatószékben újból lesz szentgyónási lehetősége a kedves testvéreknek. Szentgyónásra természetesen a szentmisék idején kívül is lehetőség van előre egyeztetett időpontban.
  • Június 6-án, szombatig templomunkban a szentmisék alatt a hívek számára továbbra is kötelező lesz a maszk viselése. Ez alól természetesen csak a szolgálatot végzők kivételek. Június 6-án, szombatig a kórust zárva tartjuk, kérjük a lenti ülőhelyek használatát. Az előírt távolság betartása érdekében, csak minden második padban lehet helyet foglalni.
  • A szentáldozás továbbra is csak kézben lehetséges, kérjük, hogy az áldozás előtt a maszkot vegyék le.
  • Továbbra is kérünk mindenkit, hogy persely adományaikat a templomból kimenet helyezzék el az ajtóknál lévő kosarakba, vagy a fali perselyekbe.Ugyanakkor bátorítjuk továbbra is a kedves testvéreket, hogy adományaikat „perselypénz” megjelöléssel a plébániánk bankszámlaszámára (11737007 – 20532257 – 00000000) szíveskedjenek átutalni. Ismételten megköszönjük mindazoknak, akik az elmúlt időszakban felajánlott perselyadományaikat ilyen módon juttatták el hozzánk.
  • Ebben az évben, kivételesen, minden győri plébánia külön szervezi az úrnapi körmenetet. Kérjük az úrnapi oltárkészítők jelentkezését az irodán, a hivatalos órákban, hogy előkészíthessük a oltárokat az Erzsébet-ligetben. Kérjük továbbá, hogy aki június 14-én, vasárnap ½ 12-re jegyeztetett elő szentmisét, ugyancsak keresse fel az irodát, mert a ½ 12-kor Úrnapján nem tartunk szentmisét, hanem a 10 órás szentmisét fogjuk az előjegyeztetett szándékra bemutatni.
  • A Győr-Gyirmóti templom megnyitása ugyan még várat magára, de június 7-én, vasárnap szeretettel hívjuk a kedves gyirmóti híveket a plébánia udvarában tartandó szabadtéri szentmisére.