„Ne félj csak higgy!” - Hittantábor 2020

Nyomtatás

Izgalmas, élményekkel teli hittantáborban vehettünk részt ezen a nyáron a szeles Veszprém városában. Érdeklődő, kíváncsi, apró szempárok érkeztek meg a tábori szállás helyszínére. Szemükben az igazi gyermeki csintalanság és az ártatlan gyermeki pillantás édes keveréke tükröződött. A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola csendje egy pillanat alatt megtelt gyermekek zsivajával és élettel. Ez jellemezte a tábor hangulatát egész héten.

A gyerekekkel csapatokra osztva játszottuk végig a hét izgalmasabbnál izgalmasabb feladatait. A vetélkedők játékosan vezettek végig minket a hit felé, és minden érzékszervünket próbára is tették elejtve tudásmorzsákat a hit felé vezető úton.

Nagyon élveztük a nyár legjobb ajándékát, a strandolást. Számos élmény született az ilyen alkalmakon.

Az idő a hét második felére sajnos megromlott, de kedvünket nem tudta szegni. Egy borongós keddi délelőttön a Veszprémi Főegyházmegye főpásztora, dr. Udvardy György érsek atya fogadott bennünket a Szent Mihály Bazilikában, ahol egy igazán lélekemelő szentmisét mutatott be. A szentmisét követően meglepetéssel szolgált nekünk az érsek atya. Agapéval és egy ismeretterjesztő túrával emelte a nap hangulatát. A túra során megismerhettük az érseki palota illetve a Szent Mihály bazilika történetét, építészeti jellegzetességeit.

Az egész tábor alatt az az érzés kavargott bennünk, hogy olyan „jó nekünk itt lenni”, mint a Tábor – hegyén a tanítványoknak Jézussal. Ahogyan az apostoloknak, úgy nekünk is vissza kellett térnünk a világba, az otthonainkba és ott folytatni a reánk bízott feladatokat.

Fergeteges hangulatban telt a hittantábor, és a jelmondata minden lépésünket kísérte: Ne félj csak higgy! Ennek a jézusi felszólításnak a magja került szívünk táptalajába, melyet hazavittünk magunkkal otthonainkba nevelgetni.

A képre kattintva tekintsék meg a táborról készült fotókat!

Tóth Zsófia és Szentmártoni – Borsó Bence