Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2021.05.16.)

Krisztus Mennybemenetelének Főünnepe, Húsvét 7. hete
 
Május 17-től május 22-ig, hétfőtől szombatig, Pünkösd ünnepére készülve, az esti szentmisék végén Szentlélek-váró ájtatosságot tartunk. A szentmise záró könyörgése után közösen imádkozva várjuk az ősegyház mintájára a Szentlélek eljövetelét. A májusi litániák továbbra is 3/4 6-kor, az esti szentmise előtt kezdődnek.
 
Május 22-én, szombaton délután 15 órakor kezdődik a bérmálási szentmise templomunkban. A bérmálás szertartása püspök atya kérésének megfelelően zártkörű rendezvény lesz, melyen csak a bérmálkozók és hozzátartozóik vehetnek részt.
 
Május 23-án, pünkösdvasárnap a reggel 1/2 8-kor kezdődő szentmisét a Szent Imre oltárnál mutatjuk be. A szentmise végén ünnepélyesen kihelyezzük Boldog Apor Vilmos vértanú püspök ing-ereklyéjét. Ezen a napon szentségimádás lesz templomunkban. A 1/2 12 órakor kezdődő szentmise végén ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Szeretettel hívjuk és buzdítjuk a kedves testvéreket az egész nap nyitva tartott templomban egyéni adorálásra, imádságra. Ezen a napon a májusi litánia 1/2 6-kor kezdődik. A szentségimádási nap 17.45-kor szentségi áldással és az oltáriszentség eltételével fejeződik be. Az este 18 órakor kezdődő szentmise végén visszavisszük az Apor-ereklyét őrzési helyére.
 
Május 24-én, pünkösdhétfőn 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor.
 
Május hónaptól megváltozott az iroda nyitvatartási rendje:
Hétfőtől csütörtökig, délelőtt 9-12 óráig, valamint szerdán délután 15-17 óráig is lesz lehetőség hivatalos ügyintézésre a plébánia irodáján.
Pénteken délelőtt megszűnik az iroda nyitva tartása, péntekenként csak telefonon tartunk ügyeletet, délelőtt 9-12 óráig.
Változás történt Tamás atya fogadóórájának időpontjában is, májustól keddenként, délelőtt 9-10 óráig lesz lehetőség előre egyeztetett időpontban személyes megbeszélésre. Megértésüket köszönjük.