Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.09.06.)

Évközi 23. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten szeptember 7-én, hétfőn Szent Márk, István, Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk, 8-án, kedden, Szűz Mária születése, Kisboldogasszony ünnepe, 12-én, szombaton pedig Szűz Mária szent nevének emléknapja lesz.

Az előttünk álló héten a szabályzat értelmében még megtekinthető lesz az új plébániai tanácsadó testület tagjelöltjeinek listája a templomunk hirdetőtábláján. Amennyiben valaki részéről kérdések merülnének fel a tagjelöltekkel kapcsolatosan, illetve a listát valaki további személyek nevével szeretné kiegészíteni, kérjük, hogy a fogadóórák idején keresse fel az irodát.

Szeptember 1-jén, kedden megkezdődött a hitoktatás az iskolákban. A hitoktatással párhuzamosan az elsőáldozás és bérmálás szentségére felkészítő katekézis órák is megkezdődtek plébániánkon. A katekézis órák beosztási rendjét a hitoktatók ismertetik az egyes csoportokkal.  Az oktatás elindulásával ismételten szeretettel hívjuk és várjuk az iskolás gyermekeket és fiatalokat, valamint a kedves szüleiket vasárnapi szentmisékre.

Szeptember 13-án, jövő vasárnap, minden szentmisén gyűjtést tartunk a Szentföld javára. A kedves testvérek nagylelkű adományait előre is köszönjük.

A járványhelyzet második hullámának megerősödésére való tekintettel a Magyar Katolikus Püspöki Kar rendelkezést adott ki a templomban való tartózkodással kapcsolatosan. Ennek értelmében szeretnénk a kedves testvéreket megnyugtatni, hogy templomunk továbbra is nyitva lesz, a szentmisék és egyéb szertartások korhatárra való tekintet nélkül mindenki számára látogathatók lesznek. Bár a szájmaszk használata nem kötelező, mégis ajánlatos annak viselése. Ugyancsak ajánljuk a templomba való belépéskor a kézfertőtlenítő használatát.

Kérjük, hogy a gyóntatószékbe szájmaszk nélkül ne lépjenek be, továbbá aki köhög, tüsszög, vagy influenzaszerű tünetekkel küszködik, ne vegyen részt a szentmiséken. A püspöki kar rendelkezésének teljes szövege megtekinthető a faliújságon.

Nagy örömmel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy szeptember 12-én délelőtt 10 órakor Dr. Erdő Péter bíboros atya a Budapesti Jézus Szíve Templomban pappá szenteli Hiba György SJ jezsuita szerzetest, aki plébániánk területéről származik. György atya újmiséjét szeptember 20-án, délelőtt 10 órakor mutatja be templomunkban. Imádkozzunk a szentelendő atyáért!