Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2021.05.30.)

Szentháromság vasárnapja, évközi 9. hét
 
Az előttünk álló héten június 1-jén, kedden Szent Jusztinusz vértanú, 3-án, csütörtökön Lwanga Szent Károly és társai, 5-én, szombaton pedig Szent Bonifác püspök és vértanú emléknapja lesz.
 
Június 3-án, csütörtökön lesz templomunk felszentelésének 78. évfordulója. Az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A szentmise végén megkoszorúzzuk a templomunk felszentelését megörökítő homlokzati képet, valamint az altemplomban Dr. Szelestey Béla templomépítő plébánosunk síremlékét.
 
Június 5-én, szombaton, délelőtt 10 órára szeretettel hívjuk a ministránsokat az Úrnapja szentmiséjének és körmenetének próbájára. Tisztelettel kérjük azokat a testvéreket, akik szívesen lennének segítségünkre az Erzsébet-liget ünnep előtti takarításában, jöjjenek el ugyancsak szombaton délelőtt 10 órára a templom főbejárata elé.
 
Június 5-én, szombaton, az esti szentmise után 19 órától 20 óráig templomunkban szentségimádást tartunk, amellyel plébániánk is szeretne bekapcsolódni az Eucharisztikus Kongresszusra előkészítő világméretű szentségimádásba. Szeretettel lelkesítünk minden kedves hívőt, hogy jöjjünk el, és vegyünk részt minél többen a vezetett Szentségimádáson.
 
Június 6-án, vasárnap, Úrnapja főünnepe lesz. Az ünnepi szentmise végén megtartjuk az úrnapi körmenetet a hagyományos útvonalon, az Erzsébet-ligetben. Kérjük, hogy az úrnapi oltárok előkészítésével kapcsolatban az egyes oltárok felelősei jelentkezzenek a sekrestyében. Kérjük továbbá, hogy bőséges mennyiségben hozzanak virágszirmot a kedves testvérek és a szentmise előtt adják át a sekrestyében, hogy méltó módon tudjuk megünnepelni Urunk Szent Testének és Vérének ünnepét.
 
Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy június 6-án, Úrnapja vasárnapján nem tartunk 1/2 12-kor szentmisét templomunkban. A korábban a 11:30-ra, Elhunyt Erzsébet és György szülőkért felvett szentmise szándékát 10 órakor fogjuk imádkozni.
 
Május 28-án, pénteken megtartottuk a Plébániai Tanácsadó Testület testületi ülését. Az ülés alkalmával a Plébániai Tanácsadó Testület döntést hozott többek között az orgona terv szerinti továbbépítésével, valamint az Urnakert bővítésével kapcsolatban. A Plébániai Tanácsadó Testület egyértelmű kérését tolmácsolva és korábbi kérésemet is megismételve határozottan arra kérjük a kedves testvéreket, hogy a továbbiakban ne támogassák a templomunk ajtajában ülő koldusokat, és kérjük, erre figyelmeztessenek másokat is. Az elmúlt időszakban számos olyan kellemetlen helyzet alakult ki, mely megzavarja templomunk liturgiáját. Megértésüket, segítségüket előre is köszönjük.