Hirdetés (2020.09.13.)

Nyomtatás
Évközi 24. vasárnap és hét
 
Ezen a hétvégén minden szentmisén gyűjtést tartunk a Szentföld javára. Ez az ősi hagyományt követő gyűjtés a Közel-Keleten nehéz körülmények között élő keresztény testvéreink javára történik. A kedves testvérek nagylelkű adományait előre is köszönjük.
 
Nagy örömmel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy szeptember 12-én, szombaton délelőtt 10 órakor Dr. Erdő Péter bíboros atya a Budapesti Jézus Szíve Templomban pappá szentelte Hiba György SJ jezsuita szerzetes atyát, aki plébániánk területéről származik. György atya új miséjét szeptember 20-án, jövő vasárnap, délelőtt 10 órakor mutatja be templomunkban. Imádkozzunk az újmisés atyáért.
 
Az előttünk álló héten hétfőn Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe, kedden a Fájdalmas Szűzanya, szerdán Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök vértanúk emléknapja lesz.
 
Az előttünk álló héten, a szabályzat értelmében, szavazásra bocsátjuk az új plébániai tanácsadó testület tagjelöltjeinek listáját a templomunk hirdetőtábláján. Amennyiben valaki részéről kérdések merülnének fel a szavazásra bocsátott tagjelöltekkel kapcsolatosan, kérjük, hogy a fogadóórák idején keresse fel az irodát.
 
Szeptember 15-én, kedden délután 5 órára várjuk az elsőáldozó gyermekek szüleit szülői értekezletre a templomba.
 
Szeptember 19-én, szombaton délután 1/2 5-kor szeretettel hívunk és várunk mindenkit a Lectio Divina-ra, melynek címe: „Tiéd az örök életet adó tanítás.” (Jn 6,60-69). A Szentírás imádságos olvasását Tájmel Antal atya vezeti.
 
Simon Dávid győri egyházmegyés diakónus, aki az elmúlt év őszén pasztorális gyakorlaton vett részt plébániánkon, tiszteletteljes kéréssel fordul a Testvérekhez. Tekintettel arra, hogy diplomamunkáját a vallásukat gyakorló győri katolikusok hitéről és hitéletéről szeretné írni, arra kér mindnyájunkat, hogy töltsük ki azt a szakdolgozatához szükséges kérdőívet, amelyet hátul elhelyeztünk az újságos asztalon. A kérdőív anonim, a kitöltő személy neve, kiléte nem lesz beazonosítható, kitöltése kb. 10-15 percet vesz igénybe. Arra kérjük a kedves testvéreket, hogy a kitöltött kérdőíveket legyenek kedvesek legkésőbb október 4-ig az erre kijelölt kosárban elhelyezni. Kérjük a kedves testvéreket, hogy minél többen töltsék ki, hiszen a kutatás pontossága múlik ezen. A kérdőívet a Brenner János Hittudományi Főiskola elöljárói, tanárai előzetesen jóváhagyták. Segítségüket Dávid nevében is előre köszönjük.