Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2021.10.26.)

Évközi 30. vasárnap és hét

Ezen a hétvégén minden szentmisén a missziók javára tartunk gyűjtést. A kedves testvérek nagylelkű adományait előre is köszönjük.

Az előttünk álló héten, október 25-én, hétfőn Szent Mór püspök emléknapja, 28-án, csütörtökön pedig Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok ünnepe lesz.

Október 29-én, pénteken, a Rózsafüzér Társulat tagjai vezetik a Szentolvasó imádságot. A Rózsafüzér ájtatosság este ¼ 6-kor kezdődik. A szentmise végén az elsőpéntekenként megszokott módon tartjuk a Rózsafüzér Társulat tagjainak titokcseréjét. A rendkívüli időpontban történő novemberi hónap titokcseréjére a Szent Imre ünnepek szertartásai miatt kerül sor egy héttel korábban.

Október 31-én, vasárnap megkezdődik a téli időszámítás. Kérjük, hogy óráikat szombat este egy órával állítsák vissza óráikat.

Előre jelezzük a Kedves Testvéreknek, hogy november 1-jén, hétfőtől november 6-án, szombatig különleges ünnepi hét lesz plébániánkon.

Mindenszentekkor és Halottak napján a szentmisék és szertartások rendje a következő:

November 1-jén, hétfőn, Mindenszentek napján templomunkban délelőtt ½ 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor lesznek a szentmisék. Az esti szentmise után közösen imádkozzuk a halottakért végzett Olvasmányos imaórát. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, arra, hogy Mindenszentek főünnepe parancsolt ünnep, ezért a szentmisén való részvétel a vasárnapokhoz hasonlóan kötelező.

November 2-án, kedden, Halottak napján az altemplomban délelőtt 9 órakor, az urnakertben délután 4 órakor, a templomban pedig este 6 órakor várjuk a híveket a szentmisékre. Az szentmisék végén közösen imádkozzuk a lucernáriumot, az altemplomban és az urnakertben pedig a halottakért bemutatott szentmiséink végeztével megáldjuk a sír- és urnahelyeket.

Október 29-én, péntektől november 2-án, keddig, az ünnepekre való tekintettel, az altemplom és az urnakert reggel 8 órától este 8 óráig lesz nyitva.

November 4-én, csütörtöktől november 6-án, szombatig tart az idei év Szent Imre ünnepköre. A szentmisék és szertartások rendje a következő:

November 4-én, csütörtökön, az ünnepi előesti szentmise este 6 órakor kezdődik. A koncelebrált szentmisét a Győri Brenner János Hittudományi Főiskola elöljáróival, és a kispapokkal együtt fogjuk ünnepelni. A szentmise főcelebránsa és ünnepi szónoka Kálmán Imre prefektus atya lesz. A szentmise után közösen imádkozzuk az Olvasmányos imaórát Szent Imre tiszteletére.

November 5-én, pénteken, Szent Imre főünnepén reggel ½ 8-kor szentmise lesz a Szent Imre oltárnál. A szentmise után ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Az Oltáriszentség előtti folyamatos szentségimádásra szeretettel kérjük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait és a kedves testvéreket. Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett lapokon iratkozzanak fel azok, akik a nap folyamán ½ órára vállalni tudják az Oltáriszentség imádságos őrzését.  Délután 5 órakor közös szentórát tartunk a hívekkel. A szentórát Licz Csaba diakónus atya vezeti. A szentségimádás a ¾ 6-kor kezdődő szentségi áldással és szentségeltétellel zárul. Az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Csóka Gáspár OSB gyémántmisés bencés atya lesz. Az ünnep szentmise végén gyémántmisés áldásban részesíti a kedves testvéreket. Nagy örömmel jelezzük egyúttal, hogy Gáspár atya november hónaptól vasárnaponként a ½ 12-kor kezdődő szentmiséket ismét rendszeresen fogja bemutatni templomunkban.

November 5-én, péntekena szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.

November 6-án, szombaton lesz a 14. alkalommal megrendezésre kerülő egész napos ifjúsági találkozónk a plébánián. A 7-8. osztályos és középiskolás, egyetemista fiatalokat ½ 9-től várjuk találkozónkra, melynek mottója így hangzik: „Légy vidám és tedd a jót” Az ifjúsági találkozónk vendégelőadói Dr. Fodor Réka (Afréka) afrikai missziós orvos és férje Greguss Sándor író, költő, műfordító és filmkészítő. A Greguss házaspár olyan nigériai fiatal lányokkal érkezik, akik a Hungary Helps program ösztöndíjasaiként tartózkodnak Hazánkban a következő években. A fiatal lányok közül Trinity és Rebecca tesznek tanúságot hitükről és Jézus iránti szeretetükről. Az ifjúsági találkozó előadásait és a tanúságtételt szeretettel ajánljuk figyelmébe a felnőtteknek is. Részletes program a jövő héttől lesz megtekinthető. November 6-án, szombaton este 6 órakor ünnepi gitáros szentmise kezdődik, amelyet Dr. Veres András megyéspüspök atya fog bemutatni.

Az ifjúsági találkozóval kapcsolatban kérjük az ügyes háziasszonyokat, hogy sós és édes sütemények elkészítésével szíveskedjenek támogatni programunk szervezését. Az elkészített süteményeket november 5-én, pénteken délután 5 órától a szentmise előtt vagy után szíveskedjenek behozni a sekrestyébe. Fáradozásukat előre is köszönjük.