Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.12.20.)

Advent 4. vasárnapja és hete

SZENTGYÓNÁSI LEHETŐSÉGEK:

  • December 21-én, hétfőn,az esti szentmise után lesz szentgyónási lehetőség.
  • December 22-én, kedden és 23-án, szerdán délután 5 órától 6 óráig, valamint az esti szentmisék után lehetőséget biztosítunk a kedves testvéreknek a karácsonyi szentgyónásuk elvégzésére.
  • Az ünnepek alatt a reggeli és esti szentmisék előtt vagy után lesz alkalma a testvéreknek a szentgyónásra.  Januárig a szentmisék alatt sajnos nem tudunk szentgyónási lehetőséget biztosítani.

Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy december 21-én, hétfőtől január 04-én, hétfő reggel 9 óráig zárva lesz mindkét plébánián az iroda. Hivatalos ügyintézésre az ünnepek alatt nem lesz lehetőség. Kérjük, hogy halaszthatatlan személyes ügyeiket január 4. után szíveskedjenek intézni. Az esetleges temetések időpontjának egyeztetésére az ünnepek alatt csak telefonon, illetve a szentmisék alkalmával lesz lehetőség a sekrestyében. Kérjük, hogy a plébániával történt egyeztetés nélkül ne rögzítsenek időpontot a temetkezési vállalatoknál. Telefonos ügyeletet a (96) 424-443-as számon tartunk. Együttműködésüket előre is köszönjük.

Amint már korábban jeleztük a kedves testvéreknek, a járványügyi helyzetre való tekintettel ebben az évben december 24-én változás lesz a korábbi évben megszokott szertartásrendhez képest templomunkban:

December 24-én, csütörtökön sajnos pásztorjátékot nem tudunk tartani. Délután 4 órakor és este 6 órakor lesznek szentmisék templomunkban. Délután 4 órakor a korábban 22 órára előjegyeztetett szándékra, este 6 órakor pedig a korábban az éjféli misére előjegyeztetett szándékra fogjuk a szentmisét bemutatni. A délután 4 órakor kezdődő szentmisében inkább a gyermekekhez és családokhoz szeretnénk szólni, az este 6 órakor kezdődő szentmise pedig a karácsony éjszakai vigília szentmise lesz. A hatályos jogszabály értelmében éjszaka nem tartunk szentmiséket, az altemplomot és az urnakertet este 8 órakor bezárjuk. Megértésüket köszönjük!

December 25-én, pénteken vasárnapi szentmiserend lesz templomunkban, délelőtt ½ 8, ¾ 9, 10 és ½ 12 órakor, valamint este 6 órakor.

December 26-án, szombaton 3 szentmisét tartunk, délelőtt ½ 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor.

December 27-én, Szentcsalád vasárnapján, a szokott rend szerint tartjuk a szentmiséket, melyek végén ünnepélyes közös áldásban részesítjük a testvéreket.