Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

80 éves a Szent Imre templom - 2023.06.03.

Boldog Apor Vilmos győri megyéspüspök 1943. június 3-án, áldozócsütörtökön, vagyis Urunk mennybenetelének ünnepén szentelte fel templomunkat.

A templomszentelés 80. évfordulójára gyűltünk össze 2023. június 3-án, szombaton az esti szentmisén. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Szíjártó László atya, a balatonalmádi, szintén Szent Imre tiszteletére szentelt templom plébánosa, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója mutatta be, akit egyházközségének tagjai is elkísértek. 

A szentmise elején László atya és a vele koncelebráló Balázs Tamás plébános atya és Benkó Attila kórházlelkész a Szent Imre oltárhoz vonultak, ahonnan ünnepélyes menetben hozták a szentélybe Szent István király, Boldog Gizella királyné és Szent Imre herceg ereklyéit. A "Magyar Szent Család" ereklyéi is Balatonalmádiból érkeztek hozzánk. Az ereklyék kihelyezése után közbenjárásukat kértük egyházközségünkért, népünkért.

A szentmise végén Tamás atya átadta az egyházközség ajándékát László atyának, majd a papság, az asszisztencia és a hívek is kivonultunk a templom elé, ahol a felszentelést megörökítő mozaik előtt imádkoztunk templomunkért, egyházközségükért és koszorút helyeztünk el az emléktáblán. 

Innen az altemplomba vonulva templomépítő plébánosunk, Dr. Szelestey Béla atya sírjánál imádkozunk lelki üdvéért és helyeztük el a tisztelet koszorúját.

A templomszentelési ünnep a templom előkertjében szeretetvendégséggel, állófogadással zárult, ahol még sokáig beszélgethettünk kötetlenül vendégeinkkel és egymással 80 éves templomunk, egyházközségünk múltjáról, jelenéről és jövőjéről is.

Képriportunkat a képre kattintva tekinthetik meg.