Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.02.19.)

Évközi 7. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten február 22-én Hamvazószerda, 24-én, pénteken pedig Szent Mátyás apostol ünnepe lesz.
 
Hamvazószerdán megkezdődik a nagyböjti szent idő. Ezen a napon este 6 órakor kezdődik a szentmise, melynek keretében lesz a hamvazás szertartása. Hamvazkodásra lehetőség lesz egyébként, február 26-án, jövő vasárnap, minden szentmise végén is.
 
Nagyböjt az elcsendesedésnek, az imádságnak, a böjtnek és a húsvétra való készületnek a szent időszaka. A farsangi bálok és mulatságok, szórakozások ideje tehát február 21-én, húshagyó kedden befejeződik. Legyünk erre tekintettel, amikor programjainkat szervezzük a nagyböjtben.
 
Nagyböjt idején a betöltött 18. életévtől 60 éves korig szigorú böjtöt tartunk hamvazószerdán és nagypénteken, ami annyit jelent, hogy ezeken a napokon háromszori étkezés és egyszeri jóllakás megengedett. Hamvazószerdán és minden nagyböjti pénteken kötelező a húsételtől való tartózkodás a betöltött 14 éves kortól.
 
A nagyböjt szent idején péntekenként 17.30-kor kezdődik a keresztúti ájtatosság. Az első keresztúti ájtatosság február 24-én, pénteken lesz.
 
Február 25-én, szombat délután 1/2 5-kor szeretettel várunk mindenkit a Lectio Divina-ra. A Szentírás imádságos olvasását Tájmel Antal atya vezeti.
 
Február 26-án, jövő vasárnap minden szentmisén gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. A kedves testvérek nagylelkű adományait előre is köszönjük.