Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.01.08.)

Urunk megkeresztelkedése, évközi 1. hét

Az előttünk álló héten, január 12-én lesz templomunk szentségimádási napja. Ezen a napon reggel ½ 8-kor szentmisét mutatunk be, majd ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Szeretettel kérjük a kedves híveket, hogy iratkozzanak fel a hátul kihelyezett lapon, hogy a nap folyamán minden órában tudjuk vállalni az Eucharisztia őrzését.

Délután 5 órakor közös szentórát tartunk, majd az Oltáriszentség ünnepélyes visszahelyezése után 18 órakor közös szentmisében adunk hálát az Eucharisztiában köztünk lévő Krisztustól kapott ajándékokért.

Január 15-én, vasárnaptól megkezdjük a házszentelések szertartását. A házszenteléseket vasárnaponként előre kiírt időpontokban végezzük. Kérjük, hogy aki szeretné lakását, házát megáldatni, a tervezett dátumok alapján válasszon számára kedvező időpontot a hivatalos órákban az irodán, vagy esetleg a hétköznapi misék után a sekrestyében.

Az ünnepek elmúltával szeretnénk minél hamarabb visszaállítani az urnakert és az altemplom szabályzatban meghatározott rendjét. Szeretettel kérjük a kedves hozzátartozókat, hogy szíveskedjenek segítségünkre lenni a rend helyreállításában. Kérjük, hogy az urnakertben a szektorokból a vázákat, virágokat, koszorúkat, helyezzék át az erre a célra kialakított virágágyásba, illetve a kiégett mécseseket a szemétgyűjtő kukába, vagy a mécses tartó sziklára. A táblákról a díszeket, felragasztott fényképeket, kampókat minél hamarabb távolítsák el. Emlékeztetjük a testvéreket, hogy erre a szabályzat értelmében az ünnepek alatt sem lett volna lehetőség!

Felhívjuk továbbá az illetékes hozzátartozók figyelmét, hogy mivel a tavasz folyamán a templom déli oldalfalánál az új „Z” szektor és annak virágágyása kerül kialakításra, a templom felőli oldalon engedély nélkül felállított, szegélyekkel és díszekkel körbehatárolt síremlékeket haladéktalanul távolítsák el.

Az altemplomból ugyancsak kérjük a sírok elől a földről a mécsesek, és a koszorúk eltávolítását. Mécses továbbiakban csak az erre kijelölt helyen gyújtható, valamint élő virág az ünnepek elmúltával nem helyezhető el az altemplomban.

Az urnakert és az altemplom rendjének fenntartása közös feladatunk. Felhívjuk figyelmüket, hogy január 15. után a plébánia az engedély nélkül elhelyezett és addig el nem szállított tárgyakat eltávolítja, a szabályzatban meghatározott rendtől való eltérést megszünteti.   

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy január 15-20-ig lesz az ökumenikus imahét. Templomunkban január 17-én, kedden délután 17 órakor kezdődik az ökumenikus imaóra. Igét hirdet Lentulai Attila nyugalmazott református esperes.

 

A januári szentségimádások rendje a győri templomokban:

 

Január 1.

Nagyboldogasszony székesegyház (Bazilika)

Január 2.

Loyolai Szent Ignác templom (Bencés)

Január 3.

Kármelhegyi Boldogasszony templom (Karmelita)

Január 4.

Szentháromság templom (Német Ispita)

Január 5.

Szent Erzsébet templom

Január 6.

Szent Anna templom (Orsolyita)

Január 7.

Urunk színeváltozása templom (Újváros)

Január 8.

Szent Kamillus templom

Január 9.

Szent Rókus és Sebestyén templom (Sziget)

Január 10.

Szent Anna templom (Szabadhegy)

Január 11.

Jézus Szíve templom (Gyárváros)

Január 12.

Szent Imre templom

Január 13.

Szentlélek templom

Január 14.

Szentháromság templom (Révfalu)