Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.12.04.)

Advent 2. vasárnapja és hete
 
Az előttünk álló héten, december 7-én, szerdán Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja, december 8-án, csütörtökön pedig a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe lesz.
 
A hajnali szentmisék hétköznaponként, hétfőtől péntekig, mindig reggel 6 órakor kezdődnek. Szombaton nem tartunk hajnali szentmisét. Hétköznaponként az esti szentmisék kezdő időpontja változatlanul 18 órakor lesz.
 
Emlékeztetjük a kedves testvéreket, hogy már lehet előjegyeztetni szentmiséket a 2023. évre. A szentmisék időpontjának lefoglalására csak személyesen van lehetőség a hivatalos órákban az irodán. Telefonon decemberben nem áll módunkban szentmise időpontokat rögzíteni.
 
Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy mivel január 1-től változás lesz a vasárnapi szentmisék mennyiségében és időpontjában, minél hamarabb igyekezzenek előjegyeztetni hozzátartozóikért szentmiséket a kívánt dátumra. Január 1-től vasárnaponként az eddigi 5 helyett 4 időpontban lesznek szentmisék templomunkban a következő beosztás szerint:
  • Reggel 1/2 8 -kor (a szokott időpontban);
  • Délelőtt 9 órakor (a korábban 3/4 9-kor kezdődő szentmise helyett) a Családok miséje;
  • Délelőtt 11 órakor (a korábban 10 órakor és 1/2 12-kor kezdődő szentmisék helyén) a Vasárnapi - Ünnepi nagymise;
  • Este 18 órakor (a szokott időpontban).
A szentmisék időpontjának megváltoztatására azért kényszerültünk, mert az egyre növekvő paphiány, valamint a megnövekedett lelkipásztori feladatok miatt rendkívül nehéz helyettes atyát találni a szentmisék zökkenőmentes ellátására. Továbbá sajnálatos tény, hogy a 10 órakor és 1/2 12-kor kezdődő szentmisék szerény látogatottsága, valamint az egyre csökkenő szentmise szándékok előjegyeztetése 5 szentmise megtartását templomunkban nem teszi többé indokolttá. Megértésüket kérjük és előre is köszönjük.
 
Az előttünk álló egyházi év, különböző napjai során más változások is lesznek még a szentmisék mennyiségében. Mindezekről részletes tájékoztatást az irodán lehet kapni a szentmisék előjegyeztetése alkalmával, a hivatalos órákban.
 
Ahogy tapasztalhatják a kedves testvérek, kísérleti jelleggel megkezdtük templomunk fűtését. A megnövekedett rezsiköltségek miatt a templom fűtésére csak a szentmisék ideje alatt lesz lehetőség. Mivel a tavalyi évhez képest többszörös anyagi terhet ró a plébániára még e minimális fűtés is, kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a külső és belső ajtók zárva tartására. Kérjük továbbá, hogy lehetőségükhöz mérten nagyobb mértékben járuljanak hozzá a fűtési szezonban a templom üzemeltetési költségeihez. Együttműködésüket előre is köszönjük.