Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Vlaj Márk atya újmiséje - 2016.07.10.

Július 10-én mutatta be ünnepélyes újmiséjét templomunkban Vlaj Márk atya, akit a püspök atya június 17-én szentelt áldozópappá. Az ünnepélyes szó használatát az is indokolja, hogy Márk atya már a megelőző héten is számos szentmisét mutatott be templomunkban, amikor a hittantáborozó gyermekekkel távol levő Tamás atyát helyettesítette. Márk atya ezen a vasárnapon négy szentmisén is újmisés áldásban részesítette a híveket, felvételeink a délelőtt 10 órakor kezdődött ünnepi nagymisén készültek. A szentmise kezdetén Tamás atya köszöntötte az újmisés  atyát, akit jól ismernek a szentimrés hívek, hiszen az elmúlt évben nálunk töltötte lelkipásztori gyakorlatát és több alkalommal hallgathattuk igehirdetését is. Köszöntőjében felidézte, hogy lelkipásztori gyakorlata során (és utána is) mennyi szeretetet kapott a szentimrés hívektől, akik rendszeresen köszöntötték őt, beszélgettek vele.

Homíliájában Márk atya az irgalmas szamaritánus evangéliumi szakaszához fűzött megszívlelendő gondolatokat. A szentmise végén nyújtotta át Tamás atya az egyházközség ajándékát, egy Mária-képet, majd Márk atya ünnepélyes újmisés áldásban részesítette a jelenlevőket. Márk atya augusztus 1-jén kezdi meg segédlelkészi szolgálatát a Győri Bazilikában. Imádságainkban szeretettel emlékezünk meg a róla, egyben imádkozzunk új papi és szerzetesi hivatásokért, kérve az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába!