Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

IX. Győri Katolikus Ifjúsági Találkozó - 2015.11.07

A hagyományok szerint a magyar ifjúság - és templomunk - védőszentjének, Szent Imre herceg ünnepét követő szombaton került sor immár kilencedik alkalommal a Győri Katolikus Ifjúsági Találkozóra templomunkban. A több mint 120 fiatal, akik a városból és környékéről érkeztek a találkozóra, már a lépcsőnél meglepődhetett, mert arra ötletes idézetek kerültek... (a cikk folytatódik, kattintson a "Bővebben" gombra!)

A regisztráció és a ráhangoló imádság után az előadást Béri László Renátó kármelita atya tartotta "Utazunk, de kivel" címmel. Az előadást korosztályonként tartott csoportbeszélgetések követték. Ebéd után ismét Renátó atya előadása következett "Az áram felülről jön, de az utat te választod" címmel. Mindkét előadás hangfelvétele megtalálható lejjebb. A délutáni előadást csoportmunka követte, majd a délután 5 órakor keződődött imaóra keretében érkezett meg templomunkban templomszentelő püspökünk, Boldog Apor Vilmos vértanú ereklyéje, amelyet tiszteletadásra helyeztek ki a szentélyben. Az imaóra gondolatai, imádságai, visszaemlékezései természetesen Apor Vilmoshoz kapcsolódtak. Az esti szentmisét Dr. Pápai Lajos megyéspüspök atya tartotta. Homíliáját az utolsó videófelvételről hallgathatjuk meg, de újra meghallgatható az imaóra és a szentmise néhány éneke is, amelyet a Szent Imre templom gitáros énekkara és a Szabadhegyi Szent Anna templom ifjúsági énekkara vezetett, Szemenkár Mátyás vezényletével. A szentmise befejező áldása utáni körmenet kísárte az ereklyetartót őrzési helyére, a Szent Imre oltár mellett a falban kialakított díszes fülkébe, ahol az mostantól állandóan látogatható lesz.

A délelőtti előadás hangfelvétele:

A délutáni előadás hangfelvétele: