Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Internationale Glaubenswoche 2010, Győr (07.08-18)

2010. július 8-tól 18-ig került megrendezésre a Nemzetközi Imahét nevezetű ifjúsági program.

A kezdeményezés a németországi Erfurtból indult néhány évvel ezelőtt. Célja, hogy minden évben más-más országban összegyűlő magyar, cseh, német és szlovák  katolikus fiatalok együtt imádkozva, énekelve dicsőítsék a Jóistent, és emellett megismerjék egymás kultúráját, szokásait. Az idei IGW (ez a program német nevének - Internationale Glaubenswoche - rövidítése) Győrben került megrendezésre. A nyitónapon közel 50 fiatal költözött be a szállásul szolgáló győrújbaráti Apor üdülőházba.

A következő 10 nap alatt tartalmas programokon vehettünk részt. Csónakáztunk a Dunán, kirándultunk Pannonhalmára, Tihanyba, Esztergomba és Visegrádra. Bemutattuk Győr nevezetességeit, a templomokat, a Szemináriumot, a Széchenyi teret és a Városháza tornyából is megcsodálhattuk a folyók városát.

Természetesen jótékonykodásra is fordítottunk időt. Egyik délelőtt egy újonnan nyíló idősek otthonában kertészkedtünk, ablakot pucoltunk, felmostunk. Jó volt látni, hogy mindenki teljes szívből, a másik ember iránt érzett szeretetből végzi feladatát. Ezen a napon, délután, plébánosunk Tamás atya látta vendégül a csapatot. Az uzsonna után megtekintettük a templomunkat, amely minden fiatalt lenyűgözött.

Esténként focimeccset néztünk, pólót festettünk és profi néptáncosok segítségével magyar táncokat tanulhattunk. Véleményem szerint ez volt az a program ami mindenkinek a legjobban tetszett. A szórakozáson kívül az imádságra is jutott idő. Minden napot zsolozsmával kezdtünk és fejeztünk be, ezen kívül naponta német nyelvű szentmisén vehettünk részt.

Plébániánkról hárman (Bogdán Réka, Mayer Evelyn és Horváth Glória) vettünk részt a Nemzetközi Imahéten. Úgy gondolom, hogy mindannyiunk életre szóló élményekkel és barátságokkal gazdagodott. Remélem mihamarabb újra együtt lehet a csapat.

 

Beszámoló: Horváth Glória

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!