Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2015.03.29)

Virágvasárnap és Nagyhét

Március 31-én, nagykedden este 6 órakor Polgári László görög katolikus parókus az előszenteltek liturgiáját vezeti templomunkban.

Április 1-jén, Nagyszerdán az esti szentmise után várjuk a ministránsokat és a képviselőtestület férfi tagjait a Nagycsütörtök esti szertartás próbájára.

Április 2-án, Nagycsütörtökön délelőtt 9 órakor püspöki Olajszentelési szentmise lesz a Székesegyházban. Templomunkban este 6 órakor kezdődik a szentmise az Utolsó Vacsora emlékére. A szentmise keretében lesz a lábmosás szertartása, majd a mise végén oltárfosztás, illetve virrasztás Jézus búcsúbeszédének felolvasásával. Este 9 órakor Jeremiás siralmait énekeljük.

Április 3-án, Nagypéntekendélelőtt 9 órakor imádkozzuk a keresztutat. Urunk szenvedésének ünneplése este 6 órakor kezdődik.

Április 4-én, Nagyszombaton reggel 9 órakor imádkozzuk a Reggeli dicséretet. Nagyszombaton este 8 órakor kezdődik a Húsvéti Vigília mise a tűzszenteléssel. Urunk feltámadásának ünnepi szertartása végén tartjuk a hagyományos körmenetet, valamint a húsvéti ételmegáldást.

Nagypénteken és Nagyszombaton a templom reggel 9 órától a szertartásig lesz nyitva. Ebben az időben lesz látogatható a Szentsír. Kérjük, hogy akik a Szentsír őrzésére szívesen vállalkoznának, iratkozzanak fel a hátul elhelyezett lapokra.

Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy templomunkban jövő szombaton, április 4-én, este 6 órakor nem lesz szentmise! Mindenkit szeretettel várunk az este 8 órakor kezdődő Nagyszombati Vigíliára!

Április 5-én és 6-án, Húsvétvasárnap és Húsvéthétfőn a szentmisék vasárnapi rend szerint lesznek: ½ 8; ¾ 9; 10; ½ 12 és este 6 órakor.

Húsvétvasárnap a ½ 8 és a ¾ 9 órai misék végén is lesz ételmegáldás, az esti szentmise előtt ½ 6-kor imádkozzuk az ünnepi Vesperást.