Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2015.02.15)

Évközi 6. vasárnap és hét

Vasárnap délután 4 órakor tartjuk a Mocorgók miséjét. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat. Az este 6 órakor kezdődő szentmise után a képviselőtestület tagjait várjuk a plébániára a 2014-es zárszámadás és a 2015-ös költségvetés megvitatására és megszavazására.  

Az előttünk álló héten, február 18-án, hamvazószerda lesz. Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. Ezen a napon este 6-kor kezdődik a szentmise, melynek keretében lesz a hamvazás szertartása. Hamvazkodásra lehetőség lesz jövő vasárnap a szentmisék végén is.

Nagyböjt idején a betöltött 18. évtől 60 éves korig szigorú böjtöt tartunk hamvazószerdán és nagypénteken, ami annyit jelent, hogy ezeken a napokon háromszori étkezés és egyszeri jóllakás megengedett. Hamvazószerdán és minden nagyböjti pénteken kötelező a húsételtől való tartózkodás a betöltött 14 éves kortól.

Február 19-én, szülői értekezletet tartunk az elsőáldozással kapcsolatban Szeretettel várjuk az elsőáldozó gyermekek szüleit csütörtökön délután 5 órakor a templomban.

Február 20-án, pénteken este ½ 6-kor közösen imádkozzuk a keresztutat. A keresztúti ájtatosságok nagyböjtben minden pénteken este ½ 6-kor kezdődnek.

Jövő vasárnap minden szentmisén gyűjtést tarunk a katolikus iskolák javára. A kedves testvérek nagylelkű adományait előre is köszönjük.